Tjedan mobilnosti u Osijeku prošao u znaku predavača iz udruge Osijek Software City

Osječki lokalni odbor međunarodne studentske udruge IAESTE proveo je projekt “Tjedan mobilnosti studenata” od 14.10. do 18.10.2013. u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku.

Uz osnovne ciljeve projekta, promociju mogućnosti sudjelovanja u različitim programima međunarodne razmjene studenata koji su na raspolaganju studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te pozitivnih učinaka ovog vida studentske mobilnosti na osobni razvoj onih koji se odluče za stjecanje iskustava u inozemstvu, organizatori su program upotpunili i zanimljivim gostujućim predavanjima.

Naša je udruga bila i više nego kvalitetno zastupljena u predavačkom dijelu – tri tvrtke članice i jedna fizička osoba dale su svoj doprinos ovogodišnjem programu.

U ponedjeljak, 14.10. Željko Riha održao je zanimljivo i motivirajuće predavanje “Ako nemaš posao, stvori si ga! Tko kaže da se ne može?” te razbudio pomalo usnule studente.

Cijeli poslijepodnevni program u srijedu, 16.10. preuzeli su predstavnici tvrtki OSC-a. Damir Podhorski iz Escapea s predavanjem “Karijera u IT-u: Kako (i zašto) postati Internet marketing specijalista?” predstavio je poslovanje svoje tvrtke te pokazao koje su mogućnosti za samostalno učenje i usavršavanje u različitim Internet marketing poslovima. Nakon njega Aron Stanić pojasnio je principe međunarodnog poslovanja iz perspektive Inchooa te ukratko predstavio udrugu Osijek Software City i naše aktivnosti kroz priču o tome kako je moguće imati “Svijet na dlanu – iz Osijeka”.

tjedan-mobilnosti-2013-osc-iaeste

Kako je sve izgledalo (preuzeto s IAESTE Osijek)

“Uvod u MVC (Model View Controller)” kao tehničko predavanje o osnovnim postavkama softverske arhitekture modernih web aplikacija održao je Tihomir Kit iz tvrtke Mono te zaokružio “naš” dio predavanja.

Uz navedena, studentima su zanimljiva bila i predavanja Ane Pejić Riha iz agencije Kanapejić te Marka Pavlovića iz Anctua koji su kroz priče o vlastitim poduzetničkim počecima privukli pozornost i, nadamo se, potaknuli neke od studenata na promišljanje o pokretanju vlastitih poslovnih pothvata.

Predavački su dio kraju privele studentske udruge predstavljanjem svojih programa razmjene.

Kao zaključak ovogodišnjeg projekta, studenti su mogli vidjeti kako su pred njima brojne mogućnosti za stvaranje novih osobnih i poslovnih iskustava, kako u inozemstvu tako i ovdje, u Osijeku, a sljedeći je korak, kao i uvijek, upravo na njima. Više detalja o programu cijeloga projekta možete pronaći ovdje.

IAESTE je odradio vrlo dobar organizacijski posao, i rado ćemo se ponovno odazvati sličnim pozivima, a za sljedeću su godinu već osigurali neka zvučna imena s The Geek Gatheringa.

A mi – mi ostajemo tu za sve koji žele razvijati svoje softverske projekte – u planu je izrada programa za ovogodišnje izdanje Software Startup Akademije, ali o tome više detalja stiže uskoro.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *