Android Talks 11

11. po redu Android Talks vam donosi dvije zanimljive teme, “Pisanje DSL-a u Kotlinu” i “Uvod u Android Things s Raspberry PI-em”. Predavači su Ivan Markusi iz Undabota i Stanko Horvat iz Gaussa.

Pisanje DSL-a u Kotlinu

Kotlinova izražajnost i type safety omogućuju nam da definiramo podatke u polu-deklarativnom obliku. Razumijevanjem lambda izraza, ekstenzija i funkcijskih tipova s primateljima, možemo efikasno koristiti DSL-ove, kao i pisati vlastite. U ovom predavanju dekonstruirat ćemo primjer DSL-a, objasniti njegove sastavnice i pokazati kako nam kod može biti pregledniji, izražajniji i čitljiviji

PREDAVAČ: Ivan je Android inženjer u Undabotu. Razvija Android aplikacije zadnje tri godine. Fokusira se na pisanje dobrog, čistog i održivog koda. Trenutno aktivno radi u agile timu na mobilnoj aplikaciji Njuškala, najvećeg hrvatskog online oglasnika

Uvod u Android Things s Raspberry PI-em

U ovom predavanju pokazat čemo što je to AndroidThings i zašto se pojavio. Te kako uz već poznato radno okružje android developera Android studio i uz dodatak lako dobavljivog hardware odmah poćeti s razvojem.
AndroidThings je najavljen 2015 godine, a dostupan za razvoj od prosinca 2016. Trenutno je još u Developers Preview fazi s verzijom 5.1.1 i kao takav ima nekih problema, ali većina funkcionalnosti je dostupna. Ukratko čemo vas upoznati s ograničenjima i prednostima koje donosi AndroidThings.
Kako bi bil spremni sami pokušati s razvojem pokazati čemo vam kako upogoniti Raspberry PI 3 s AndroidThingsom, te kako napraviti napraviti jednostavnu aplikaciju odnosno kako dodati NFC čitač na Pi i kako pročitati podatke s NFC kartice.

PREDAVAČ: Stanko Horvat, Android developer u Gauss d.o.o. Povremeno zaglibi u u svijet IOT-a, Raspberrya, Arduina, kontrolera,… U slobodno vrijeme je izviđač, trener voditelja/volontera u Savezu izviđača Hrvatske, a voli se opustiti uz dobar boardgame.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *