ESA Copernicus program – satelitsko promatranje Zemlje i aplikacije

Pozivamo vas na CodeCAMP  predavanje “ESA Copernicus program – satelitsko promatranje Zemlje i aplikacije” koje će održati Goran Nikolašević 03.05.2018. godine. Predavanje će se održati u BIOS-u u 18 sati.

ESA Copernicus program – satelitsko promatranje Zemlje i aplikacije

Hrvatska je 19. veljače 2018. potpisala početni ugovor o pristupu Europskoj svemirskoj agenciji (ESA) i tako kao zadnja članica EU ostvarila suradnju s njom. Unatoč tako kasnom pristupu, u Hrvatskoj imamo veći broj tzv. svemirskih profesionalaca, odnosno ljudi koji se bave svemirom, počevši od astronoma, astrofizičara, pa do inženjera, developera i psihologa.

Goran Nikolašević će nam predstaviti svoja iskustva iz rada na projektima povezanima sa svemirom, odgovoriti na pitanja kako pristupiti setovima podataka sa satelita, kako ih početno obraditi u ESA SNAP aplikaciji, kako naši poduzetnici mogu sudjelovati u poslovnim aranžmanima s ESA-om, te će odgovarati na pitanja gostiju.

Teme predavanja

  • – Europska svemirska agencija i Hrvatska
  • – Eurisy
  • – Copernicus program
  • – Sentinel sateliti (optičko područje, radarsko područje, namjena)
  • – Datasetovi – kako ih povući i iskoristiti za pisanje vlastitih aplikacija
  • – ESA SNAP aplikacija
  • – SpaceEXPO Bremen

PREDAVAČ:  Goran Nikolašević je zrakoplovno tehnički specijalist, završio je veći broj specijalizacija povezanih s IT (IBM AS400, računalni sustavi kontrole letenja, itd.), zrakoplovstvom i astronautikom, izvršni direktor World Space Week Association do veljače 2018., član je Upravnog odbora u World Space Week Hrvatska, CEO u GN-Space (London, UK). Vodio je veliku međunarodnu asocijaciju koja okuplja više od 90 država svijeta, delegat je u Komitetu za miroljubivo korištenje svemira (UN COPUOS) u Beču, član je Međunarodne astronautičke federacije (IAF) u Parizu.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *