Java Talks #1

S ponosom pokrećemo redovno mjesečno druženje Java developera na kojem ćete moći čuti sve o primjeni Java platforme u stvarnom svijetu.

Prvi Java Talks u nizu predstavlja tri teme

Enterprise Java Beans

Enterprise JavaBeans su tu da pruže standardno riješenje za aspekte zajedničke svim servisnim aplikacijama, kao što su ‘pohrana podataka’, ‘transakcije’, te ‘sigurnost’ i tako programerima omogućuje da se fokusiraju na samo softversko rješeje koje trebaju implementirati. Predavač će biti Antun Matanović iz tvrtke ORKA.

Projekt koji je Antun uživo iskodirao na predavanju možete pronaći na https://github.com/amatanovic/javaTalks

Project Jigsaw – java moduli

Project Jigsaw koji donosi standardizirani modul sistem za Java platformu je originalno najavljen za JDK 7, svjetlo dana bi konačno trebao ugledati u verziji 9 koja se očekuje na ljeto ove godine. Predavač će biti Ivan Varga iz tvrtke Adcon.

Za one koji nisu uspjeli doći na event ili se žele podsjetiti o čemu smo pričali, preporučujemo da pogledaju prezentaciju Simon Ritter, Deputy CTO, Azul Systems, “Project Jigsaw in JDK 9: Modularity Comes To Java”, SpringOne Platform 2016

Vertx – komunikacija mikroservisa u klaster okruženju

Eclipse Vert.x vam za razliku od tradicionalnih aplikacijskih kontejnera daje nevjerojatnu moć i agilnost u kreiranju impresivnih, skalabilnih servisnih aplikacija 21. stoljeća onako kako vi to želite, bez puno strke i u jeziku u kojem želite (u Javi naravno). Predavač će biti Krešimir Popović iz tvrtke Siemens.

Zbog ograničenog broja mjesta OBAVEZNA je prijava!

Ciljana publika:
Java developeri
Predznanje:
Osnove Java programskog jezika

Predavači

                   

Antun Matanović

junior Java developer

ORKA

Diplomirani informatolog. Trenutno je zaposlen kao junior Java developer u ORKA-i gdje radi na razvoju ERP poslovnih rješenja. Ukoliko u slobodno vrijeme ne uči neki novi framework ili programski jezik, najčešće uživa u filmovima ili ne odustaje dok ne odgleda sezonu neke nove serije u jednom navratu.

                   

Ivan Varga

Softverski inženjer

Adcon

Profil člana

Ivan Varga je razvojni inženjer sa 10 godina radnog iskustva. Radi u tvrtki Adcon na poziciji višeg softverskog inženjera na Smart Metering / IoT projektima. Ivan je do sada sudjelovao u razvoju web aplikacija i stranica, interaktivnih Adobe Flash web stranica, RIA baziranih na Adobe Flex-u, .NET klijentskih aplikacija, visoko dostupnih Java servisa i Adobe Flash igara. Kada ne kodira, u svoje slobodno vrijeme radi na glazbenim projektima i uživa u sportu. Osnovan u svibnju 2010. s glavnim ciljem pružanja usluga i proizvoda u telekomunikacijskom sektoru, Adcon d.o.o. se od svog osnutka etablirao kao fleksibilan, pouzdan i susretljiv suradnik uvijek rastućoj mreži internacionalnih partnera. Između ostalog, Adcon d.o.o. svoje opširno iskustvo u telekomunikacijama koristi za izradu ineroperabilnih, visoko dostupnih sustava za rad u realnom vremenu drugim sektorima koji dijele interese u području IT rješenja, kao što su energetika, banke i drugi.

                   

Krešimir Popović

Softver inženjer

Siemens CVC

Softver inženjer sa 10+ godina radnoga iskustva trenutno zaposlen u tvrtki Siemens CVC. 2012 godine magistrirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku (u vezi Cloud computing-a), glavni autor četiri IEEE rada. Od 2013 godine ima položen tečaj Scale(certifikat: (www.slideshare.net/KresimirPopovic/functional-programming-principles-in-scala-22447127). Oženjen je i otac dvoje djece (Petar i Patrik). U slobodno vrijeme igra mali nogomet, a u noćnim satima radi na malom privatnom projektu https://github.com/BusinessLogicIntegrationPlatform/blip-workflow-engine

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *