Java Talks 2

Kao što smo i obećali, nastavljamo sa redovnim druženjem Java developera.

Ovaj nas puta čekaju dvije odlične teme

Graf baze i Neo4j

Obuhvatit ćemo definiciju graf baze gdje je informacija pohranjena u obliku čvorova, njihovih atributa, i najznačajnije, relacijama među čvorovima. Ova vrsta baze je uspoređena sa drugima u NoSQL svijetu, kao i sa više tradicionalnijim SQL bazama. Opisana je i uska veza sa objektno-orientiranim modelima. Kao najglasniji predstavnik ove vrste pohrane Neo4j baza je prikazana sa kratkim osvrtom na njezin Java API, kao i Cypher query jezik. Predavač će biti Vjeran Marčinko iz tvrtke Kapsch CarrierCom AG.

SCXML i Apache Commons SCXML ™

SCXML (“State Chart extensible Markup Language”) i commons-scxml pružaju okruženje za izvršavanje bazirano na automatima, CCXML-u i Harel-ovim tablicama stanja. Osim izbjegavanja zapečenih automata u kodu, pokazalo se kao jako koristan koncept za izdvajanje i enkapsulaciju stvarnih projektnih logika i procesa. To sve omogućuje dosta elegantnu proizvod-projekt razdiobu. Predavač će biti Zvonimir Radoš iz tvrtke Adcon.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Predavači

                   

Vjeran Marčinko

Software Developer

Kapsch CarrierCom AG

Vjeran Marčinko je zaposlen kao Java programer u tvrtki Kapsch CarrierCom i velik dio svog života je potrošio na programiranje. Predavao je nekoliko puta na JavaCro konferencijama. Obožava čitati i njegov Amazon Kindle mu je najdraži gadget. Auto koristi samo kad mora, preferira hodanje i bicikl.

                   

Zvonimir Radoš

Head of development

Adcon

Ozenjen, dvoje djece. Jedan od prvih clanova OSCa. Zanimaju ga razne teme vezane uz razvoj softwarea: tehnologije, metodologije, alati, principi, arhitekture... Prvenstveno orijentiran na Java tehnologije. Više od 10 godina radim na razvoju raznih real-time platformi telekomunikacijskih mreza i smartgrid rjesenja. Na razini hobija prati teme iz AI-a (machine learning).

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *