Programirajmo funkcijski! F#, JavaScript i ReasonML

Pozivamo vas na CodeCAMP  predavanje “Programirajmo funkcijski! F#, JavaScript i ReasonML” koje će održati Blaž Jurišić, Marin Benčević i Darko Černik. Predavanje će se održati 13.06.2018. u 18:00 sati u prostorijama BIOS-a.

Opis predavanja

Funkcijsko programiranje često je okarakterizirano kao svijet sam za sebe u koji mi developeri vrlo rijetko zalazimo. Cilj ovog predavanja je razbiti mitove i stereotipe te pokazati kako je funkcijski način programiranja sve više prisutan u novijim alatima i jezicima. Također, u tri dijela, predavači će vas pokušati uvjeriti da funkcijsko programiranje ima zaista svijetlu budućnost.

U prvom dijelu opsežnog predavanja, Darko Černik uvest će nas u svijet funkcijskog programiranja, povezat će povijest funkcijskog programiranja s matematikom te pokazati osnovne značajke funkcijske paradigme u programskom jeziku F#.

U drugom dijelu, Marin Benčević povući će paralelu funkcijskog i objektno orijentiranog svijeta, pokazat će nam gdje svakodnevno koristimo oba stila te koji je alat bolji u određenim situacijama.

U trećem dijelu predavanja, Blaž Jurišić pokazat će nam novu inicijativu zajednice, uvođenje funkcijskog koda na klijentskim aplikacijama. Uvest će nas u novi Facebook-ov jezik – ReasonML te pokazati kako React aplikacije kombiniraju JavaScript i OCaml ekosustav pogonjen ReasonML-om u razvoju klijentskih aplikacija.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *