Testival na CodeCAMP-u

Za novu sezonu CodeCAMP-a, pripremili smo vam mnogobrojne novosti. Među njima je Testival na CodeCAMP-u kojima je cilj okupiti sve zainteresirane testere grada Osijeka. Prvi Testival održat će se 25.10.2017. godine u BIOS-u u 18:00 sati.

The next big thing – samovozeći automobili (ili počnimo se prilagođavati testnim izazovima novih tehnologija)

Često slušamo kako u IT-u moramo ići u korak s tehnologijama kako nas vrijeme ne bi pregazilo. Za testere softwera je ovo i tekako istina jer oni često puta moraju ići i korak ispred kako bi bolje razumjeli krajnje korisnike i potrebe koje tek nastaju te istovremeno traže stalno unapjeđenje proizvoda. Ovo predavanje će pokušati dati perspektive za testere softvera u ozračju izazova novih tehnologija.

PREDAVAČ: Ranko Zubonja ima višegodišnje iskustvo u testiranju softvera u različitim tvrtkama. Trenutno radi kao senior test inženjer u Fiveu

Only tools and horses

Testeri softvera svakodnevno se susreću s problemima koje trebaju riješiti prije nego uopće počnu testirati. To su problemi izlvačenja korisnih informacija iz velike količine podataka, konfigiracija i instalacija aplikacija, hvatanje screenshota… Ovo predavanje dat će kratki pregled alata koji se mogu koristiti da bi testiranje softvera, osobito mobilnog, učinili lakšim, a testere fokusiraniji na samo testiranje: Charles proxy, ADB, libimobiledevice.

PREDAVAČ: Damjan Orešković se testiranjem počeo baviti prije 2 i pol godine. Radi kao tester u tvrtci Shoutem. Veliki fan gadgeta i tehnologije općenito, kao i dobre partije nogometa.

Selenium + JavaScript = 😞

U JavaScript ekosistemu postoji nekoliko bindinga za Selenium. Željko će usporediti nekoliko najpopoularnijih: WebDriverJS, WebdriverIO, Nightwatch.js te dati svoju prosudbu o prednostima i manama svakog od njih.

PREDAVAČ: Željko Filipin ima više od 10 godina iskustva u automatizaciji testova, većinom koristeći Rubiju i Selenium. Odnedavno se odvažio na avanturu sa JavaScriptom.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *