Farmeron i BIOS gostovali na drugoj radionici Software Startup Akademije

Druga radionica ovogodišnje Software Startup Akademije održana je u subotu, 7. prosinca 2013. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Okupilo se oko 90 polaznika koji su imali priliku iz prve ruke čuti poslovnu priču Farmerona te doznati više o programima pomoći startupima koje lokalnoj zajednici pruža Poduzetnički inkubator BIOS. Više detalja pronađite u nastavku.

Nakon dinamične prve radionice, nastavak rada na Akademiji donio je i nešto drukčiji pristup – radionica pod “kodnim” nazivom Od ideje do planiranja, arhitekturalnog i funkcionalnog postavljanja projekta je obradila upravo ovu temu kroz gostovanje osječkog Farmerona.

Tim iz Farmerona, lokalno-globalnog startupa o kojemu se već puno toga pričalo, a uvijek se može doznati nešto više, činili su Matija Kopić, Davor Grubelić i Goran Bokun.

Za polaznike su pripremili odličan pregled svojeg poslovanja uz brojne savjete – počevši od samih začetaka, prvih ideja, prvog testiranja tržišta i odluke o tome imate li proizvod koji vrijedi, načina okupljanja, izgradnje i vođenja tima te odabira tehnologije kojom ćete razvijati svoj softverski proizvod.

Uz korisne savjete svima koji razmišljaju ili već počinju testirati vlastite ideje, ovo je predavanje donijelo velik broj korisnih informacija i primjera iz prakse, posebno u trenucima kad se na vrlo otvoren način pričalo o pogreškama koje su u Farmeronu činili.

Nakon pauze, polaznici su još punih 45 minuta iskoristili priliku te postavljali detaljna pitanja Matiji, Davoru i Goranu koji su bili vrlo iskreni i dobronamjerni u svojim savjetima.

ssa2013-osijek-radionica

Oni najuporniji (jer je radionica probila originalno dogovoren trosatni termin) su imali prilike čuti i prezentaciju Bele Ikotića, koordinatora projekata iz Poduzetničkog inkubatora BIOS, potporne institucije koja u Akademiji sudjeluje osiguranjem svog co-working prostora o kojem smo već ranije pisali. Uz co-working, kao prostor koji su svi polaznici pozvani iskoristiti kao mjesto za sastanke i rad na provedbi vlastitih ideja, BIOS provodi još nekoliko kvalitetnih programa pomoći poduzetnicima početnicima, dolazili oni iz svijeta softverskih startupa ili iz nekih drugih industrija.

Uz završna pitanja polaznika i komentare organizatora, najavljena je i sljedeća radionica kojom se nastavlja program Akademije. Na radionici koja će se održati u subotu, 14. prosinca 2013. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, s početkom u 9 h, gostovat će još jedna tvrtka članica udruge Osijek Software City – Betaware – sa svojim primjerom poslovnog slučaja.

Više detalja o projektu, kao i termine radionica, možete pronaći na službenom webu osječkog izdanja Software Startup Akademije.

  • Tekst i foto: Aron Stanić

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *