Otvoreni Podaci – transparentnost i tržište za novu generaciju

Republika Hrvatska, kao članica Europske unije te istaknuta članica Partnerstva za otvorenu vlast, pokrenula je prije godinu dana portal otvorenih podataka. Otvoreni podaci, za koje se često govori da su nova nafta – sirovina bez koje suvremeno gospodarstvo ne može napredovati, ne osiguravaju samo razvoj i dobitak za privatni sektor već i transparentnost i javno dobro za sve građane. 

Godinu dana nakon otvaranja podataka u Republici Hrvatskoj, Povjerenica za informiranje, ključni dionik u procesu proaktivne transparentnosti, u suradnji s Osijek Software Cityem organizira tribinu o stanju otvorenih podataka u Republici Hrvatskoj te potencijalu koji imaju za nove generacije. Rasprava će se temeljiti na analizi uspjeha Republike Hrvatske u međunarodnom kontekstu i na jedinstvenom digitalnom tržištu Europske Unije te će identificirati koji su prioriteti objavljivanja baza podataka u Republici Hrvatskoj i koja je potreba poduzetnika u ovom području. Nakon rasprave održat će se radionice kojima je cilj povezati ponudu i potražnju podataka na lokalnoj ali i nacionalnoj razini. S obzirom da se očekuje raspisivanje natječaja za projekte u području otvorenih podataka a u okviru sredstava iz Europskih fondova, na radionicama će se uz priliku za networking pružiti i informacije o nadolazećim natječajima kao i prostor za raspravu o mogućim projektima.

Tribina je namijenjena pružateljima i korisnicima podatka iz javnog, privatnog i civilnog sektora te svima zainteresiranima za otvorene podatke i transparentnost.

Mjesto održavanja: BIOS

Vrijeme održavanja: 09.06.2016.

program

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje što prije svakako potvrdite na mail opendata@pristupinfo.hr

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *