U Osijeku održana prva Startup srijeda! [VIDEO]

Večeras je u solidno popunjenoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Osijeku održana Startup srijeda, u organizaciji organizaciji CRANE-a i Osijek Software Cityja, kojima se pridružio i PSS Marketing posebnih područja. Startup srijeda zbivanje je zamišljeno kao mjesečno neformalno druženje poduzetnika, ulagača, savjetnika i onih koje zanima problematika startupa, a zajednički ga organiziraju CRANE i Ini.hr. U pravilu se održava svake druge ili treće srijede u mjesecu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Ono što je karakteristično za Startup srijedu je uvodni program u kojem se predstavlja neki domaći ili strani startup ili se održava predavanje koje će koristiti startupima.

Osijek je danas imao priliku biti domaćin Startup srijede, u sklopu koje su gostovali vlasnici startupa, predstavnici udruga i ostali. Uvodnu riječ imao je Mihovil Barančić, koji je predstavio CRANE (Croatian Business Angel Network), Hrvatsku mrežu poslovnih anđela, odnosno mrežu privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stupnju razvoja. Zatim je uslijedio govor Damira Sabola, osnivača Iskon Interneta. Predsjednik udruge CISEx (Croatian Independent Software Exporters), odnosno udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera, Ivo Lukač, rekao je nekoliko riječi o samoj udruzi koja okuplja hrvatske proizvođače softvera koji nastupaju na internacionalnom tržištu.

Zatim je riječ nakratko preuzeo Ivan Brezak Brkan, urednik Netokracije, kako bi provjerio tko sve (ne) prati taj poznati internetski magazin. U nastavku je Dalibor Čvek predstavio Once Football, aplikaciju za profesionalnu analizu nogometnih utakmica. Nakon njega je uslijedio Marko Pavlović sa svojim startupom Anctu. Posljednji koji je predstavio svoju tvrtku bio je Mario Đanić. Prema reakcijama svih prisutnih i načinu na koji je Mario predstavljao 6sync, moglo se zaključiti kako kako je upravo on najviše zaintrigirao publiku svojom optimističnom i poletnom prezentacijom. Na kraju se Nandino Lončar iz osječke tvrtke Inchoo, koji je ujedno i voditelj projekta Osijek Software City, zahvalio svima na dolasku i pozvao ih na druženje u Old Bridge Pub.

Bilo je ovo vrlo zanimljivo okupljanje za sve one koje zanima IT sektor. Vlasnicima startupa želimo puno uspjeha te se nadamo da će Osijek i u budućnosti biti središte ovakvih zbivanja. Za sve one koji nisu mogli prisustvovati Startup srijedi, kamera portala Osijek031.com zabilježila je prezentacije koje možete pogledati u nastavku.

Pogledajte video isječke svih izlaganja: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=41047

  • Tekst: Ana Mišin/Osijek031.com
  • Foto: Cacan/Osijek031.com

Najave događaja

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *