OSC Član/Tvrtka

Spin

Spin d.o.o. posluje od 1990.g. u Osijeku. Djelatnost tvrtke je dizajn i razvoj
softvera, implementacija IT projekata, održavanje i podrška informacijskih sustava i IT obrazovanje.

Misija Spina je – dugoročni doprinos poslovnoj izvrsnosti svojih klijenata kroz razvoj i implementaciju najboljih informatičkih rješenja. Vlastitim istraživanjem i razvojem stvaraju izvrsne softverske produkte, pažljivim planiranjem i savjesnim vođenjem projekata implementacije Spin ostvaruje brz povrat investicije, te dobro organiziranom podrškom čuva dostignute vrijednosti informacijskih sustava klijenata.

Spin zapošljava 48 stalnih djelatnika, ulažući u njihovo obrazovanje i usavršavanje što potvrđuje više od desetaka aktivnih, svjetskih priznatih certifikata – Microsoft, HP i CISCO, PMI certifikate iz područja sistemskih tehnologija, razvojnih alata i tehnologije vođenja projekata.

Spin je od 1997. godine Microsoft Certificirani Solution Provider a od 2003. godine nosi najviši status u Microsoft zajednici: Microsoft Certificirani Gold Partner. U Spinu djeluju četiri certificirana PMP (Project Manager Profesional) po PMI metodologiji te je Spin regionalni promicatelj profesionalnog vođenja projekata. Za sve poslovne procedure i procese Spin je 2006 implementirao ISO 9001:2008 normu kvalitete i uspješno provodi recertifikaciju ovog standarda.

Glavni proizvod tvrtke je Jupiter Software – integralni sustav za upravljanje resursima tvrtke. Jupiter Software danas koristi više od 260 tvrtki u regiji, na više od 3.500 računala i 2.000 konkurentnih korisnika. Jupiter software dominantno je rješenje u domeni poljoprivrede, prehrambeno-kemijske industrije, trgovine i usluga. Tržišni udio na hrvatskom tržištu ERP rješenja, prema IDC istraživanju, bio je 2011. godine 4,8% te je Spin od tada na 4.mjestu najvećih isporučitelja ERP rješenja.

Spin kontinuirano ulaže svoje resurse u istraživanje tehnologija i razvoj novih proizvoda i funkcionalnosti u domeni poslovnih informacijskih sustava. Također, ulaganja se provode i na području istraživanja tržišta i u osvajanju novih tržišta u regiji. U svoj najveći resurs – ljudske potencijale – Spin neprestano ulaže kroz zapošljavanje novih djelatnika i intenzivnu internu i eksternu edukaciju.

PREDSTAVNIK: Ivan Matejašić, ivan@spin.hr