Najbolje za najbolje — Gradsko-poduzetnička stipendija

U prostoru Kulturnog centra, u Osijeku 21. srpnja 2022. godine, Grad Osijek i Osijek Software City predstavili su zajednički projekt Gradsko-poduzetničke stipendije Najbolje za najboljenamjenjenih studentima od prve godine studiranja.

Inicijativa je pokrenuta obostranom komunikacijom oko zajedničkih izazova s kojima se susreću tvrtke iz IT industrije, i ostale tvrtke koje zapošljavaju deficitarna zanimanja, Grad Osijek, te Sveučilište i fakulteti. Želja za više kvalitetnijih studenata, boljeg radnog kadra, i novih sugrađana.

Osiguraj do 27.000 eura

Studenti u 5 godina studiranja mogu osigurati do 27.000 eura, dok studenti medicine mogu osigurati do 32.400 eura kroz 6 godina studiranja kroz stipendije.

Mjesečni iznos se dijeli na Grad Osijek, koji stipendira 300 eura, i tvrtku koja stipendira minimalno 150 eura mjesečno. Sredstva osigurana od Grada Osijeka iznose 240.000 eura za prvu generaciju stipendista.

Za razliku od dosadašnjih gradskih stipendija, ova stipendija nema ograničenje po mjestu boravka — to znači da se mogu prijaviti studenti iz cijele Hrvatske, Europe, ali i svijeta.

Popis prihvatljivih fakulteta

Na popisu fakulteta s deficitarnim zanimanjima pronašli su se:

  • FERIT – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku)
  • Odjel za matematiku (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku)
  • Odjel za fiziku (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku)
  • Medicinski fakultet Osijek (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku)
  • Informatologija – Filozofski fakultet Osijek (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku)

Što nakon stipendije?

Nakon završetka studija, studentima će se ponuditi ugovor o zapošljavanju od strane tvrtke koja ga je stipendirala.

Vjerujemo da ćemo kroz ovakve projekte i programe pojačati dolazak studenata koji možda nisu gravitirali prema Osijeku, i pružiti im priliku da ostanu ovdje i uživaju u svemu što nudi Osijek, ali i Slavonija i Baranja.

Više informacija i prijave za stipendije možete pronaći na: www.najzanaj.osijek.hr

 

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *