The Geek Gathering — The geeks are back in town!

The Geek Gathering je dvodnevno okupljanje raznih tech stručnjaka, razgovora o strategijama i različitih pristupa u rješavanja izazova. Održat će se u periodu 6.-7. listopada na nekoliko lokacija u gradu Osijeku.

Tom prigodom razgovarali smo s TGG timom oko toga što ih je nagnalo da nakon 10 godina stave novi sloj sjaja na ovu odličnu konferenciju, te koji je koncept iza novog TGG-a.

Nakon skoro 10 godina vraća nam se konferencija TGG. Što je bio motiv da se ova priča ponovno pokrene?

Iako je The Geek Gathering od starta bio drugačiji projekt, fokusiran na community i kvalitetu sadržaja, kroz godine su se promijenili akteri koji stoje iza same konferencije, te je bilo teško nanovo oformiti kvalitetan, entuzijastičan tim koji će organizirati event kakvog se ljudi sjećaju, a i Covid nije pomogao u zadnjih 2-3 godine.

Po prvi put u dugo vremena osjećamo kako su se sve kockice posložile, da imamo adekvatan funding, vrhunski, entuzijastičan tim koji stoji iza projekta, te kvalitetan sadržaj koji će našim sudionicima vratiti The Geek Gathering na velika vrata. Nikad nam nije bila želja forsirati ovaj događaj svake godine, nego stvoriti jedan ugodan gathering kojeg će se svi rado sjećati i na njega se rado vraćati. Nadamo se da će naš trud biti vidljiv i ispuniti očekivanja svih koji će u njemu sudjelovati.

Koncept (anti) konferencije je malo drugačiji, koja je priča iza toga?

Kako smo i sami geekovi i često posjećujemo domaće i strane konferencije, primijetili smo da se u zadnje vrijeme većina konferencija više bavi s dovođenjem velikih imena nego kvalitetom i razinom samog sadržaja. Često je rezultat toga brdo entry-level predavanja u prekratkim slotovima u kojima je teško prenijeti adekvatno znanje ili pokrenuti ozbiljnije rasprave o nekoj temi koja nam je svima zajednička.

Naša želja je napraviti konferenciju u kojoj pridajemo veći fokus tehničkoj razini samih predavača i njihovih predavanja, u slotovima adekvatne duljine, fokusiranim na masterclassove i radionice, kako bi obradili aktualne teme konkretnije i uz veću uključivost naših sudionika te potaknuli razmjenu znanja između tvrtki. Također pripremamo i dosta panela, za koje se nadamo da će kreirati atmosferu aktivnog sudjelovanja za sve naše sudionike i partnere. Iz tog razloga smo i nazvali konferenciju gatheringom, kako bi pokazali drugačiji, community driven karakter konferencije, temeljen na razmjeni znanja među entuzijastima i geekovima.

Što možemo očekivati od ovogodišnjeg TGG po pitanju programa i predavača?

Glavnu riječ na TGG vodit će tech stručnjaci, kreatori ideja i inovatori koji će staviti naglasak na ekspertizu, a neki od njih su: Kristijan Ristovski – Kitze (Founder, sizzy.co), Srđan Kovačević (CEO, Orqa), Bojan Alikavazović (SOC Tier 3 analyst, Diverto), Wekoslav Stefanovski (Head of development, Sourcico), Marko Jovanovac (Founder, Symbol), Ivan Rajković (Founder and CEO, SpectreXR), Josip Stuhli ( CTO, SofaScore), Radovan Baćović (Data engineer, GitLab) te mnogi drugi. Cjelokupni program s detaljnim opisom predavanja dostupan je na linku: https://thegeekgathering.org/schedule.

Naći će se nešto za developere, dizajnere pa i product ownere koji će kroz predavanja i radionice moći izmjeniti svoja iskustva i znanja s predavačima.

Kakav je plan i program za ovogodišnju konferenciju? Kada očekujemo geekovanje u Osijeku?

The Geek Gathering započinje 6.10. u Caffe baru Trica u popodnevnim satima te je uvodni dan rezerviran samo za inspiracijske talkove gdje će se u opuštenoj atmosferi sudionici moći družiti i slušati predavanja. Nakon toga, pripremili smo Wiskey masterclass kako bismo sve sudionike dodatno opustili, ali i ponudili nešto novo i drugačije u sklopu samog eventa. Drugi dan, 7.10. pun je predavanja, radionica i round table-ova te program starta od samog jutra.

S obzirom na gust raspored, sve će se odvijati istovremeno na 4 lokacije u centru grada. Prva od njih je Kino Urania, gdje će se na glavnoj pozornici odvijati predavanja Geeks on the big screen, dok će se u maloj dvorani održavati radionice. Druga lokacija je Gradska i sveučilična knjižnica Osijek (GISKO) gdje će se održavati masterclassovi, kao i na trećoj lokaciji u restoranu Lumiere.

Zadnja lokacija je već ranije spomenuti Cafee bar Trica, koja je rezervirana za discussion & chill dio. Ondje će se u obliku neformalnog druženja odvijati rasprave gdje će sudionici moći razmijeniti svoja mišljenja i stajališta na jedan opušten način.

I za kraj, moramo odati i lokaciju za after party, a to je Kazamat. Ondje će nas na kraju konferencije, u petak navečer sve zajedno zabavljati Electric corn.

Dva dana učenja, razmjene iskustava, upijanja najnovijih trendova, stvaranja novih poznanstava i poslovnih veza, dobrog druženja, uživanja i zabave – ukratko, sve to donosi The Geek Gathering.

Premda je rano za pričati, ali postoje li već neki planovi za sljedeću godinu?

Iako je rano za to, već sada polako planiramo i neke stvari za 2023. godinu. S obzirom na to da su neki predavači bili zauzeti za ovogodišnji The Geek Gathering, već su nam se najavili za nagodinu pa smo ih zapisali za sljedeću konferenciju.

Također, dok planiramo ovu godinu usput nam na um padnu i neke ideje koje ne možemo realizirati sada jer smo došli pred sami kraj priprema, pa ih bilježimo sa strane kao smjernice za ubuduće. Vjerujemo da ćemo nakon konferencije biti puno pametniji i znati što nagodinu moramo promijeniti i unaprijediti.

Dodatno:

Ulaznice za The Geek Gathering možete kupiti na linku: https://live.eventtia.com/en/the-geek-gathering-2022

Svakodnevno s organizatorima i svima zainteresiranima za događaj možete komunicirati i putem društvenih mreža – Discorda, Facebooka, Instagrama, Twittera, LinkedIna.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *