RoboCode

RoboCode je operativni program osmišljavanja i provođenja Lego Mindstorms radionica s ciljem motiviranja djece u nastavi ka STEM području. Pokrenut je od strane pojedinaca iz OSC-a, Rotary Kluba Josip Juraj Strossmayer, Biscuit People-a i FFOS-a.

Svrha projekta je motivirati škole da shvate važnost informatike te da projekt bude potpora uvođenju obavezne informatike za 5. i 6. razrede u osnovnoj školi. Cilj projekta je motivirati učenike za programiranje kroz igru i slaganje blokova u Lego Mindstorms EV3 programu te da ih se kroz tu igru nauči računalno i logički razmišljati.
RoboCode će provoditi volonteri (studenti FFOS-a), a sastojati će se od 10 radionica kroz 10 tjedana. Svaka radionica odvijati će se u drugoj školi s 10 različite djece. Svaki učenik će raditi sa svojim EV3 robotom i imati svog volontera.

Nakon 10 tjedana radionica, odabrati će se 20 najboljih učenika koji će sudjelovati na pripremama za dječji Hackathon koji će se održati tokom zimskih praznika. Pripreme će se održati tjedan dana prije samog Hackathona, dva puta po tri sata. Nakon priprema, od 20 djece bira se 10 najboljih za sami Hackathon. Na Hackathonu svaki će učenik imati svog robota i s njime rješavati dani zadatak za koji će imati tri sata.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *