OSC Član/Tvrtka

GIDEON

Gideon je osječko-zagrebačka tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji.

Tvrtka razvija napredne mobilne robote i sveobuhvatna softverska rješenja koji omogućuju fleksibilnu automatizaciju operacija u industrijskim okruženjima kao što su skladišta, distributivni centri i proizvodni pogoni. Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji autonomije koja omogućuje da se po prvi puta automatiziraju neke operacije u nestrukturiranim skladišnim, proizvodnim i maloprodajnim okruženjima i to u bliskoj suradnji s ljudima.

Autonomni mobilni roboti (AMR) povećavaju učinkovitost i produktivnost tako što preuzimaju operacije s niskom dodanom vrijednošću, kao što je prijevoz, preuzimanje ili odlaganje proizvoda, kako bi se zaposlenici mogli posvetiti složenijim zadacima. Uz naprednu Gideonovu tehnologiju, prava suradnja ljudi i robota sada konačno postaje moguća, otvarajući nove prilike za rast. Gideon tako pomaže tvrtkama riješiti najsloženije izazove u dobavnom lancu: rastuća očekivanja kupaca, povećanu varijabilnost proizvoda i rast logističkih volumena, a posebno nedostatak radne snage.

Gideon je sredinom 2021. godine zaključio dokapitalizaciju serije A vrijednu 32 milijuna dolara, u kojoj je sudjelovao niz inozemnih i hrvatskih ulagača, na čelu s Koch Disruptive Technologies, tvrtkom iz sastava vodeće američke industrijske grupacije Koch Inc. U dokapitalizaciji su sudjelovali, među ostalima, Deutsche Bahn i DB Schenker, jedna od najvećih globalnih logističkih grupacija.

Tvrtka trenutačno broji više od 140 zaposlenih, uključujući i 12 doktora znanosti. Prepoznati su kao Top Innovator u nedavnom istraživanju tvrtke ABI Research „Competitive Ranking for Industrial Robotics for Material Handling“.

PREDSTAVNIK:
Kruno Stražanac, Customer Success Director i suosnivač Gideon Brothersa, kruno@gideon.ai

Sjedište:
Ružina ulica 7, 31000 Osijek
Email:
robo@gideonbros.ai
Web:
https://www.gideon.ai