OSC Član/Tvrtka

Ofir

Ofir d.o.o. iz Osijeka je privatna tvrtka čija je glavna djelatnost izrada i implementacija personaliziranih IT web rješenja te održavanje računalnih mreža i sustava. Osnovana 1995. godine, a posljednjih trinaest godina djeluje na području informacijsko komunikacijskih tehnologija. Od početne ideje stvaranja tima koji će odgovarati na potrebe lokalnog tržišta, danas smo došli do mjesta kada se pomalo širimo na zahtjevna inozemna tržišta, prvenstveno Švicarske, Austrije i Njemačke.

Uočavanjem potreba naših klijenata duži niz godina radimo na razvoju web aplikacija koje će im pomoći, ali i unaprijediti poslovanje. Trenutno, kao kompletirana vlastita rješenja imamo aplikaciju za e-učenje, Internet kontrolu proizvodnje te interni sustav udruga, ali i druge manje zahtjevne komponente koje smo radili za specifične želje korisnika.

Glavna tehnologija u kojoj radimo jest PHP u kombinaciji sa MySQL bazom podataka. Naša web rješenja, osim na custom (prilagođenom kodu) zasnivaju se na okruženjima kao što su WordPress, Prestashop, Plentymarkets, Joomla, Contao ili Bolt. Za klijente sa željama za mobilne aplikacije koristimo PhoneGap tehnologiju.

U hardverskom smislu podrška korisnicima ide u segmentima implementacije novih IT sustava, savjetovanja i konkretne ugradnje te podešavanja računalne i mrežne opreme. Uključen je i support u radu sa većinom standardnih uredskih aplikacija te konzultantska kvartalna analiza troškova telekomunikacija. Ukratko – objedinjena usluga po pitanju održavanja računalne opreme za male i srednje tvrtke.

Kao posljednje, obzirom na širok spektar mogućnosti koje nam pruža naša djelatnost u konstantnoj smo potrazi za potencijalnim projektnim partnerima (prethodno smo sudjelovali u jednom EU FP7 konzorciju te dva EU LLP Grundtvig i Leonardo projekta, a sada smo u mogućnosti ponuditi Erasmus i Horizon partnerstva) s kojima bi uz kvalitetnu suradnju razvili nove, domaće i inozemno, tržišno orijentirane proizvode.

PREDSTAVNIK: Milan Puvača, milan@ofir.hr

Sjedište:
Ramska 20, 31000 Osijek, poslovna jedinica Vinkovačka cesta 68, Osijek
Telefon:
+385(0)31273236
Email:
info@ofir.hr
Web:
http://www.ofir.hr