Članovi Osijek Software Cityja srednjoškolcima približili marketing kroz praktične primjere

Nakon tjedna pauze, ekipa Osijek Software Cityja ponovno je pohodila Prirodoslovno-matematičku gimnaziju i održala još jedno u nizu predavanja “Svašta nešto o IT-ju”. U četvrtak, 24. travnja 2014. godine bilo je riječi o marketingu, a glavni predavači bili su Ana Rogina iz Gerile i Vice Božić iz Advicea.

Ana je otvorila predavanje s određenim teorijskim definicijama te razvojem marketinga kroz povijest. Učenici su mogli vidjeti dinamiku promjena marketinškog pristupa prema načinu proizvodnje koja je bila aktualna.

ana_rogina_marketing_srednjoskolci_milan_puvaca

Nastavak predavanja s praktičnim primjerima začinio je Vice. Koristeći vlastito poslovno iskustvo, upoznao je učenike s prednostima, ali i nedostacima rada u kreativnoj industriji kao što je marketing. Nadalje, opisujući stajalište poslodavaca, Vice je objasnio vrlo bitan proces stvaranja osobnog branda na tržištu rada. Kao zaključak nametnula se činjenica kako je marketing vrlo bitna stavka u IT-ju te još jedan dokaz kako IT nije isključivo programiranje.

vice_bozic_marketing_srednjoskolci_milan_puvaca

Posljednje u nizu OSC-ovih predavanja “Svašta nešto o IT-ju” održat će se 8. svibnja 2014. godine u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, s početkom u 19 h. Za taj smo četvrtak ostavili, po mnogima, možda najzanimljiviju i pravu IT temu – “Programiranje”. Tomislav Jakopec s Filozofskog fakulteta u Osijeku dat će svoja viđenja trendova, mogućnosti i potreba, ali i praktičnih primjena u svijetu programiranja.

  • Tekst i foto: Milan Puvača

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *