[FOTO] Predavanje za srednjoškolce ”Proaktivnost i poduzetništvo” pokazalo se kao pun pogodak

Još jedan četvrtak, 10. travnja 2014. godine, još jedno predavanje Osijek Software Cityja za srednjoškolce u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji. Predavanje pod nazivom “Proaktivnost i poduzetništvo” priredili su Tomislav Bilić iz Inchooa i moja malenkost, Milan Puvača iz tvrtke Ofir.

Okupljenih 30-ak srednjoškolaca imalo je priliku čuti životne priče predavača od samih početaka i srednjoškolskih dana (također u istoj gimnaziji gdje je predavanje i upriličeno), preko fakulteta, osnivanja poduzeća te daljnjeg razvoja i rasta. Najzanimljivijima su se pokazali praktični detalji i iskustva – izazovi tijekom širenja poslovanja, suradnje i zapošljavanja prijatelja, ljudski odnosi unutar poduzeća, nastupi na inozemnom tržištu, organizacija vremena između studiranja i rada itd. Učenici su pitanjima doslovno “rešetali” predavače, a jedno od težih bilo je: “Koja vam je knjiga promijenila život?” ili “Tko su vam idoli u poslu?”. Tomislav i ja uspješno smo i snalažljivo odgovorili na sva pitanja koja su nastavljena i nakon završetka formalnog dijela predavanja.

Čini se kako su predavanja za srednjoškolce filtrirala ekipu mladih ljudi koji su vrlo zainteresirani za IT i to ne samo razvoj u smjeru programera, već i potpunih poduzetnika koji će s vremenom imati i više poduzeća. Njihova inicijativa i proaktivnost posebno u vidu pitanja i zanimanja za detaljnije informacije potiču nas na daljnja predavanja te osmišljavanje programa za iduću školsku godinu.

Sljedeće u nizu predavanja održat će se 24. travnja, na istom mjestu i u isto vrijeme, kada će Ana Rogina i Vice Božić srednjoškolcima dati detaljnije informacije o marketingu.

Galerija fotografija

  • Tekst: Milan Puvača
  • Foto: Krešimir Šura

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *