iOS Talks 8

Prvi iOS Talks u 2018. godini otvaramo s dva predavanja ”Prototipiranje sučelja uz Xcode Playgrounds” i “Prilagodljiva sučelja iOS notifikacija”. Predavači su Jeton Fejza i Juraj Selanec iz Undabota. 8. iOS Talks održat će se u prostorijama tvrtka COBE 01.03.2018. godine s početkom u 17:30 sati.

Prototipiranje sučelja uz Xcode Playgrounds

Playgrounds je uveden dolaskom Xcode 7 kao odličan način za uvođenje novih developera u iOS SDK i Swift jezik. Ali, manje je poznato da se taj alat može koristiti i u postojećem projektu kako bi se razvijali prototipovi za nova sučelja. Također može poslužiti kao bezbolan način za isprobavanje third-party librarya i razumijevanje istih prije ubacivanja u konkretni projekt. U ovom predavanju ćete saznati sve što je potrebno da biste počeli koristiti Playgrounds u svakodnevnom razvoju sučelja.

PREDAVAČ: Jeton Fejza je iOS inženjer u Undabotu. Razvija iOS aplikacije već četiri godine, a prije svega se bavi optimizacijom i animacijom sučelja, arhitekturom projekata te otkrivanjem novih cool stvari u iOS-u. Trenutno primjenjuje to na iOS aplikaciji za Njuškalo, najvećeg hrvatskog oglasnika, a u slobodno vrijeme dok ne builda projekt, builda u teretani ili igra sve videoigre koje stigne.

Prilagodljiva sučelja iOS notifikacija

Na konferenciji WWDC 16, Apple je kao dio iOS-a 10 predstavio UserNotifications framework. Korištenjem novog frameworka, programeri imaju mogućnost izrade bogatih notifikacija s potpuno
prilagodljivim UI sučeljem i interakcijama. Kroz ovo predavanje, prikazat ću izradu bogatih notifikacija s prilagodljivim sučeljem koristeći UserNotifications framework.

PREDAVAČ: Juraj Selanec, iOS developer u Undabotu koji voli istraživati razne arhitekture iOS aplikacija. Također voli prirodu i dobru partiju CS-a. Posjeduje sasvim običnog kućnog ljubimca – Vranu (Ankica) s kojom je u vječnoj svađi. Povremeno igra nogomet, ali češće popije pivo.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *