Java Talks 8

Osimi po redu Java Talks vam donosi predavanje o “Razvoj aplikacija baziranih na Spring framework-u”. Predavač je Igor Buzatović iz Inovativni trendovi d.o.o.

Razvoj aplikacija baziranih na Spring framework-u

U ovom predavanju vidjet ćemo kako pomoću Spring boot i Gradle alata brzo i jednostavno setup-irati projekt baziran na Spring frameworku te razviti komponente aplikacije kroz cijeli stack, od baze do korisničkog sučelja.
Spring framework je prije 15-ak godina nastao kao light-weight alternativa JEE tehnologiji i od tada je vrlo popularan u Java zajednici. Tijekom godina je evoluirao u skladu s potrebama modernih aplikacija.
Osim Spring frameworka kao glavnog projekta Spring ekosistema, koji pruža funkcionalnosti kao što su dependency injection, transaction management, web framework, tu je i niz drugih Spring projekata koji olakšavaju integraciju s drugim tehnologijama. Na primjer: Spring data – osigurava konzistentan pristup dohvatu podataka iz različitih izvora, Spring security – daje podršku za autentifikaciju i autorizaciju, Spring social – olakšava integraciju s društvenim mrežama itd.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Predavač

                   

Igor Buzatović

Senior SW developer

Inovativni trendovi d.o.o.

Profil člana

Java developer od prošlog stoljeća. Za život zarađuje uglavnom radeći server side aplikacije te Android aplikacije. Većinu karijere proveo u tvrtkama orijentiranim na razvoj software-a za telekom industriju te nešto manje u game developmentu.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *