Radionica – Nove avanture responzivnog web dizajna (Vitaly Friedman)

Uvijek se trudimo u Osijek dovoditi najbolje i najzanimljivije predavače. Jedan od njih je bez sumnje Vitaly Friedman – suosnivač i glavni urednik, sada već kultnog, Smashing Magazine-a, vodećeg online magazina koji povezuje dizajn i web development.

Bitno je napomenuti, da ovaj događaj otvara vrata prvoj suradnji s nama dragim udruženjem, novosadskim DaFED-om. Zajedno ćemo se truditi i u budućnosti dovoditi zanimljive predavače i u Hrvatsku i Srbiju.

 

OPIS RADIONCE:

Uz HTTP/2, Service Workers, Responsive Images, Flexbox, CSS Grid LayoutSVG i Font Loading API sada dostupne u preglednicima, još uvijek pokušavamo otkriti pravu strategiju za dizajniranje i kreiranje responzivnih web stranica na vrijeme. Želimo koristiti sve te tehnologije, ali kako to napraviti učinkovito i u razumnom vremenu?

U ovoj radionici Vitaly Friedman, glavni urednik Smashing Magazine-a, razmatrat će strategiju izrade brzih i fleksibilnih sustava responzivnog dizajna, koristeći sve te divne web tehnologije koje danas imamo na raspolaganju. Također ćemo raditi na rješavanju problema u starijim preglednicima, te obuhvatiti nekoliko malih prljavih tehnika koje bi mogle osigurati da vaše responzivne web stranice ostanu relevantne, fleksibilne i pristupačne u narednim godinama.

 

TRAJANJE RADIONICE:

Radionica počinje u 9:00 na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a završava oko 18:00 sati. Oprema (laptopi, netbook-ci, tableti i ostalo) nije obavezna, ali ponesite ako želite.

 

CIJENA RADIONICE:

Cijena radionce je 400,00 HRK, a karte su nabavljive na Entrio servisu ili putem forme ispod teksta. Svi sudionici radionice imaju uključen ručak i coffee break u cijenu karte.

 

O PREDAVAČU:

Vitaly Friedman voli lijep sadržaj i ne odustaje dok ga ne dobije. Rođen je u Minsku u Bjelorusiji, a završio je računalne znanosti u Njemačkoj. Tamo je otkrio i zaljubio se u dizajn, tipografiju i pisanje. Nakon što je radio šest godina kao freelance dizajner i developer, osnovao je Smashing Magazine, online časopis koji je posvećen dizajnu i web developmentu. Također je autor, koautor ili urednik svih Smashing books knjiga. Trenutno radi kao glavni urednik Smashing Magazine-a i živi u Freiburgu u Njemačkoj.

 

SPONZORI:

Neuralab Prototyp Inchoo MonoCobe

 

*Odricanje od odgvoronosti: Zadržavamo pravo otkaziati radionicu u slučaju nedovoljnog broja polaznika.

 

 

Ciljana publika:
web dizajneri, developeri, dizajneri
Oprema:
NIje potrebna oprema, ali ako želite slobodno ponesite

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *