Testival na CodeCAMP-u #2

Kako je Osijek pokazao da osim developerske i dizajnerske zajednice postoji i jaka QA zajednica, organiziramo novi Testival meetup. Znamo da je u životu QA (ali i svih u developmentu) bitno i tehničko znanje i social skills, stoga pozivamo sve zainteresirane na CodeCAMP predavanjeThe power of teamwork and effective automation“ gdje ćemo imati priliku poslušati jedno tehničko predavanje i predavanje o svakodnevnoj komunikaciji test inženjera i developera.

Ako ste se pitali kako efektivno automatizirati testove, koja su vam znanja za to potrebna i odakle krenuti, ili vas pak zanima kako bolje surađivati s developerima i/ili s QA-om pridružite nam se!
Predavanje će se održati 19.06.2018. u BIOS-u, u 18:00 sati.

Agenda

Regular Talk #1: 30 minuta

„Kako efektivno testirati i automatizirati testove za mobilne aplikacije?“

Uz mnoštvo alata i načina testiranja kojima smo trenutno okruženi potrebno je znati procijeniti koji će najbolje odgovarati aplikaciji koju testiramo. AWS Device Farm je servis koji koristim svakodnevno jer omogućava testiranje i interakciju između Android, iOS i web sučelja, kao i reprodukciju na više uređaja istovremeno. Također omogućava pregled videozapisa, snimke zaslona, zapisnike i podatke o izvedbi testova čime je olakšano rješavanje problema te osigurano povećanje kvalitete aplikacije prije puštanja na produkciju.

PREDAVAČ: Sandra Bartoloti, Axonista

Regular Talk #2: 30 minuta

„6 ways QA can work better with developers“

Kao QA inženjer s dugogodišnjim iskustvom u testiranju softvera, iz prve ruke znam koliko je zahtjevno uspostaviti dobar odnos i komunikaciju s developerima. Naše međusobno neslaganje često je rezultat postavljanja različitih prioriteta: developeri su fokusirani na isporuku koda, dok je QA usmjeren na kvalitetu. Kako bi se međusobno uskladili, spas pronalazimo u agilnim razvojnim timovima, no čak su i oni podložni zamkama koje moramo zaobići što bolje možemo. Prođimo zajedno kroz 6 ključnih stvari koje QA timovi trebaju usvojiti da bi unaprijedili suradnju s developerima što u konačnici vodi ka podizanju razine kvalitete naših međusobnih odnosa koji su temeljni preduvjet kvalitetne izrade softvera.

PREDAVAČ: Andrej Skeledžija, Test4U (Scopic Software)

Lightning Talk 10-15minuta

Romanian Testing Conference 2018 – Report

Imaš nešto za podijeliti iz svijeta IT-a? Bio/la si na stvarno super konferenciji kao naša Ivana pa želiš iznijeti što si tamo čuo/la i podijeliti svoje znanje s drugima, slobodno!
Mi volimo čuti nove i zanimljive stvari i ideje! Ako tražiš posao u QA ekipi ili tražiš baš pravog QA-ovca za svoj tim, dođi i predstavi se! Možda ti baš ovaj meetup bude odskočna daska do super tim.

PREDAVAČ: Ivana Maleš Galić, SPAN

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *