Timing Verification of Real-Time Systems

Nakon ljetne pauze nastavljamo s predavanjima i radionicama. Prvo predavanje u novoj sezoni otvorit će Reinhard Wilhel, profesor emeritus u području računalnih znanosti (Computer Science) na sveučilištu Saarland, Njemačka s temom “Timing Verification of Real-Time Systems“. Predavanje će se održati 19.09. u 18.00 sati na Odjelu za matematiku u predavaonici 1.

Sažetak predavanja

Teški (hard) sustavi za rad u stvarnom vremenu su podložni strogim vremenskim ograničenjima unutar kojih zadaće koje izvršavaju moraju biti završene. Primjer takvih ‘time-critical” sustava su sustavi u avioindustriji, automobilskoj industriji, komunikacijama i sl.

Na ovom predavanju bit će prezentirani pristupi verificiranju vremenskog izvršavanja zadaća ovakvih sustava. Tehnologija i alati koji su razvijenu korišteni su u certificiranju nekoliko ‘time-critical’ podsustava putničkih aviona Airbus A380, A350 i M400. Predavanje je prilagođeno širokoj publici.

Alat aiT u kojem su implementirani pristupi o kojima će biti riječ na ovom predavanju komercijaliziran je od strane spin-off tvrtke AbsInt, sa sjedištem u Saarbrueckenu, Njemačka.

 

PREDAVAČ:  Reinhard Wilhelm je profesor emeritus u području računalnih znanosti (Computer Science) na sveučilištu Saarland, Njemačka. Osnivač je spin-off tvrtke AbsInt i  dobitnik brojnih prestižnih nagrada, kao što su Konrad Zuse Medal (2009), Merit Cross on Ribbon (2010), ACM Distinguished Service Award (2011).

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *