“Forum ICT-društvo” – Prva konferencija koja ICT promatra sa sociološkog gledišta

U petak, 23. ožujka 2018. godine u Vikarijatu u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije i Udruge Osijek Software City održat će se prvi FORUM ITC-društvo.

Na četiri panela i nekoliko predavanja će sudionici moći otkriti međusoban utjecaj ICT industrije i društva te kakav je odnos između lokalne zajednice, nacionalne politike i globalnih kretanja.

Na prvom panelu će se govoriti o digitalnoj ekonomiji, digitalnom marketingu i decentralizaciji. Panelisti su Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija.
Na drugom panelu će sudionici saznati zašto su inovacije motor razvoja organizacija i lokalnog društva. Panelisti su Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić i Aco Momčilović.
Treći panel će obraditi teme koje pokrivaju regionalno i međunarodno poslovanje kroz prilike i izazove lokalnog pristupa. Panelisti su Boris Bajtl, Darko Huljenić, Ante Mandić, Nikola Dujmović i Ivan Brezak Brkan.
Na posljednjem panelu će se govoriti o povlačenju sredstava iz EU fondova za ICT sektor. Panelisti su Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Osim panela, na konferenciji će se održati stručna predavanja.

  • Tehnološka dimenzija globalizacije, migracije i kompatibilnosti društva – Anđelko Milardović i Hrvoje Balen
  • Stanje ICT sektora u RH i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva – Ivo Špigel
  • Zakonski okviri kakvi nam trebaju, uz primjere dobre prakse – Antonija Osojnik

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Među panelistima i predavačima možete vidjeti predstavnike realnog sektora (Rimac Automobili, Infobip, Escape, IN2, Span, Gideon Brothers, Poslovna inteligencija, Perpetuum Mobile,…), medija (Netokracija), visokog obrazovanja (FERIT, EFOS, EFZG), nacionalne i lokalne politike (MRREUF, Grad Šibenik), kao i interesnih skupina (OSC, CISEx, HUP ICT).

Nositelj Foruma ICT-društvo je Institut za europske i globalizacijske studije – Split (prof.dr.sc. Anđelko Milardović) u suradnji s udrugom Osijek Software City (Nandino Lončar).

Program Foruma je podložan izmjenama, a sve vezano uz njega (ciljevi, kotizacija, registracija i slično) možete pronaći na službenoj web stranici foruma.

Vidimo se!

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *