Kako je bilo na ovogodišnjem Shift-u

Ove godine već svima poznata SHIFT konferencija odlučila je darovati OSC-u 4 ulaznice za konferenciju. Kroz nagradnu igru, ulaznicu su osigurali i dobili Damir Šerfezi, Adam Vuić i Vedran Mijatović. SHIFT se već tradicionalno odvija početkom lipnja, pa se tako i ove godine održao 2. i 3. lipnja.

SHIFT Split developerska je konferencija te je s obzirom na to ove godine dovela predavače iz raznih tvrtki: Five, Squarespace, Codeanywhere, Docker, Shazam, Intercom, Autodesk, Meteor, Operator, Ericsson Nikola Tesla, Particle, Gitlab, Trello, Amazon, Localytics, Cloud66, Toptal i Automattic. Predavanja su bila motivirajuća, bez previše zadiranja u tešku problematiku developmenta, stoga su bila lagana i za praćenje. Svoje doživljaje s nama podijelio je Tomislav Jakopec koji je dobio SHIFT ulaznicu od OSC-a zbog izuzetne aktivonsti.

shift-osc-polaznici

Kako sam ove godine bio prvi puta na SHIFT-u, atmosfera u HNK-u u Splitu me zadivila kao i broj prisutnih sudionika. Društvena događanja nisu izostala, pa su organizatori pozvali sudionike na večer zagrijavanja prije same konferencije i organizirali dva party-a za same dane konferencije. S obzirom na veliki broj sudionika, prostor HNK se pokazao malen za post konferencijska događanja pa je u prostorima namijenjena za osvježenje i sponzore u pravilu bila velika gužva.

shift-konferencija

SHIFT je organizirao hackathon na koje je OSC prvotno mislio poslati svoj tim, međutim četiri dana izbivanja je bilo ipak previše za djelatnike tvrtki koji bi se natjecali. Sam Hackathon je bio (prema predstavljanjima projekta koje sam gledao) kvalitetan s obzirom na broj sudionika. Ono što me oduševilo je činjenica kako je 1. nagradu odnio najmlađi tim što samo dokazuje kako se intenzivni napori motiviranja mladih na bavljenje IT isplati.

shift-hackathon

Hvala SHIFT na svemu, možda se vidimo i dogodine. Ako ne uživo, onda sigurno posredno preko studenata!

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *