[FOTO] Shift Split – konferencija koja je okupila stručnjake i zaljubljenike u startupe

Shift konferencija održala se u Splitu po treći put i okupila brojne stručnjake te sve one koje zanimaju startupi i poslovanje. Sve je započelo 2. lipnja Shift Hackathonom, a nastavilo se 4. lipnja Shift Challengeom, dok se konferencija održala od 5. do 6. lipnja 2014. godine. Odabir Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu kao lokacije održavanja ovogodišnjeg Shifta pokazao se kao pun pogodak jer je ovaj potez organizatora u više navrata bio pohvaljen od strane sudionika.

Konferenciju je otvorio predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, a među predavačima su se našli Stan Schroeder (Mashable), Justin Kan (Y Combinator), Oleg Gutsol (500px), Aaron Koenig (Bitcoin Exchange Berlin), Urška Sršen (Bellabeat), Marcus Segal (Zynga), Patrick de Laive (The Next Web) i mnogi drugi poznati gosti.

Prvo predavanje održao je Mike Butcher iz TechCruncha, jednog od napoznatijih tehnoloških internet magazina. Ono što će zasigurno biti zanimljivo svima koji prate OSC jest podatak da je Mike u svojoj prezentaciji spomenuo osječki Farmeron. Zaista je lijepo vidjeti da je tvrtka iz našega grada pozitivan primjer koji se spominje na zbivanjima poput ovoga.

U Split smo, osim dobrog raspoloženja, ponijeli i nekoliko Osijek Software City majica te ih podijelili nekolicini dragih ljudi među kojima su oni iz Crnog Jajeta, GoHomea i SoundScribera. Đulijano Nola se na Twitteru pohvalio svojom novom majicom, što nam je bilo jako drago vidjeti.

Na kraju svega, možemo reći kako su kvalitetna predavanja, poznati predavači, odlična druženja i partyji obilježili i ovogodišnji Shift, a sigurni smo da će i sljedeći biti odličan. Stoga, ako vas zanimaju startupi i voljeli biste poslušati novosti te razgovarati sa stručnjacima iz ovog područja, u tom slučaju Shift Split je prava stvar za vas. Vidimo se i sljedeće godine na najvećoj startup konferenciji jugoistočne Europe!

Galerija fotografija

  • Tekst: Ana Mišin
  • Foto: Maksim Bašić, Ana Mišin

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *