Android Talks

U ovu smo godinu ušli s nekoliko novih članova, ali i novih projekata. Jedan od njih je došao na inicijativu Josipa Jurišića, predstavnika novog člana udruge Osijek Software City – tvrtke COBE. Projekt je Android Talks, a riječ je o događajima koji za cilj imaju okupljati Android programere iz Osijeka i okolice u svrhu stvaranja zdrave zajednice te razmjene znanja i napretka. Prvi u nizu događaja održao se 20. siječnja 2016. u Caffe Baru Peppermint koji je okupio 40-ak polaznika.
Android Talks

Razgovarali smo s Josipom Jurišićem, koji je zajedno s Marijanom Gazicom, Goranom Luketićem, Zoranom Verešem i Antom Antunovićem (svi iz NTH tvrtke) organizirao događaj.

Kako si zadovoljan s prvim Android Talks događajem? Što je bilo dobro, a što bi promijenio?

Kad smo krenuli u organizaciju Android Talks događaja, bili smo pomalo skeptični jer nismo znali postoji li interes za ovu vrstu predavanja i druženja. Na kraju je događaj bio popunjen do zadnjeg mjesta i bili smo jako ugodno iznenađeni. Dobili smo odlične komentare od sudionika i ne možemo biti sretniji s krajnjim rezultatom. Najviše nam se svidjela pozitivna atmosfera od samog početka, odlična publika te odabir lokacije koja je doprinijela opuštenoj atmosferi kakvu smo htjeli stvoriti. Mislim da smo pogodili koncept kakav je i publika priželjkivala. Moramo samo na sljedećim događajima osigurati mikrofon.

Ovo je bilo tvoj prvi izlazak pred developersku publiku. Je li bilo treme?

Naravno! Treme je bilo od samog početka pripreme za događaj, što je kulminiralo na dan izlaganja. Ipak, na kraju se sve isplatilo te će svaki idući izlazak pred publiku biti sve lakši. Poručili bismo potencijalnim izlagačima da se zapravo nemaju čega bojati. Iskustvo koje dobiju na ovakav način je nemjerljivo s tom prvotnom tremom. Javite se i podijelite svoje iskustvo i znanje s kolegama!

Ima li Android Talks publiku u Osijeku i za nove događaje? Koji su planovi za dalje?

Prvi Android Talks u Osijeku je bio “pilot projekt” takve vrste događaja kojem je bio cilj okupiti Android programere i potaknuti raspravu o problemima s kojima se svakodnevno susrećemo tijekom razvoja aplikacija za Android platformu. Pokazalo se kako publika postoji, da je brojna i voljna sudjelovati. U planu je nastaviti naša mjesečna druženja te ovom prilikom želimo najaviti sljedeće Android Talkse koji će se održati 19. veljače 2016., također u Caffe baru Peppermint.

android-talks-2

Cilj nam je nastaviti s ovakvim oblikom druženja gdje ćemo u pojedine teme ulaziti dublje i nastojati uključiti cijelu zajednicu u predavački dio. Glavna ideja je razmjena znanja između developera te se trudimo da nema stalnih izlagač/polaznik uloga nego da će se i ostali developeri javiti da stanu pred publiku, pokažu nekakav svoj sistem rada, alat ili rješenje problema s kojim se svakodnevno susreću. Još jednom pozivamo sve zainteresirane da se, ako već nisu, učlane u našu grupu na Facebooku, predlože neku temu koju žele čuti ili izložiti, postave pitanje koje ih muči ili bar podijele dobru šalu. :)

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *