CodeCamp nastavlja edukativno-tehnološku revoluciju u Osijeku

Na samom početku 2016. objavili smo pregled prve godine CodeCampa gdje smo prikazali generalne brojke o pokretaču edukativno-tehnološke revolucije u Osijeku. Deset mjeseci kasnije ponovno vam donosimo pregled, ovaj put prvih devet mjeseci CodeCamp radionica. Naravno, brojke su malo manje nego u prošlom istraživanju zbog izostanka posljednja tri mjeseca, no radimo punom parom kako bi u ova tri mjeseca ponudili kvalitetne i zanimljive CodeCamp radionice kako bi edukativno-tehnološku scenu u Osijeku učinili boljom nego ikada prije! Do tada, idemo pogledati dosadašnje brojke vezane za CodeCamp.

U prvih 9 mjeseci u 2016. godini, održane su 24 CodeCamp radionice u sklopu kojih su pokrivene različite teme iz developmenta, dizajna, sigurnosti i slično. Radionice su održavane na sedam različitih lokacija (Poduzetnički inkubator BIOS, ETFOS kampus, Filozofski fakultet u Osijeku, American Corner Osijek, Old Bridge Pub, Caffe bar Peppermint i prostorije tvrtke COBE) na kojima je sudjelovalo više od 314 različitih polaznika koji su imali 500 dolazaka.

Polaznici su sudjelovali u radionicama vođenima od strane 18 različitih predavača – predstavnika 10 tvrtki i ustanova. Najposjećenije predavanje bilo je ono Nenada Andrakovića (Magento 2 Frontend overview), čija su 52 polaznika napunili Old Bridge Pub, a najčešći polaznici bili su Goran Luketić (6 prijava), Marin Benčević (6 prijava), Filip Babić (9 prijava) i Mario Kušen (11 prijava). Moramo istaknuti tvrtku COBE, ujedno i članicu OSC-a, zaslužnu za sve Android i iOS radionice, te joj zahvaliti za njen doprinos informatičkoj sceni u Osijeku. Također zahvaljujemo i ostalima koji su nam se priključili ove godine ili jednostavno nastavili s uvijek korisnim predavanjima.

Održane radionice:

Siječanj

Android Talks 1, Josip Jurišić (COBE)
Scrum i agilni release management u praksi, Bernardin Katić (Hammer)
Uvod u Linux 10, Hrvoje Horvat (Siemens Convergence Creators)

Veljača

Android Talks 2: Data Binding, Josip Jurišić, Marijan Gazica (COBE)
iOS Talks 1: Swift u praksi, Marin Benčević (COBE)

Ožujak

Uvod u Linux 11, Hrvoje Horvat (Siemens Convergance Creators)
Clojure Talks 1, Vjeran Marčinko (Kapsch CarrierCom AG)
Uvod u Linux 12, Hrvoje Horvat (Siemens Convergence Creators)
Android Talks 3: Prvi spoj s kotlinom, Stjepan Schönberger (Spin Informatica)

Travanj

Clojure Talks 2, Vjeran Marčinko (Kapsch CarrierCom AG)
Magento 2 Frontend overview, Nenad Andraković (Inchoo)

Svibanj

Clojure Talks 3, Vjeran Marčinko (Kapsch CarrierCom AG)
Uvod u MySQL, Dajana Stojanović, Tena Vilček, Ana Leh (studentice Filozofskog fakulteta u Osijeku)
Android Talks 4: Let me explain you… fragments, Goran Luketić (Samurai Digital)
Uvod u Linux 13, Hrvoje Horvat (Siemens Convergence Creators)
Vođenje projekta: ilustrirani uvod za projektne početnike, Goran Bokun (Siemens Convergence Creators)

Lipanj

Proxmox VE: virtualizacija i linux, Hrvoje Horvat (Siemens Convergence Creators)
Vođenje projekta: Korisničke priče, Stanislav Strešnjak (Siemens Convergence Creators)

Srpanj

iOS Talks 2: Kratki i jasni networking API u Swiftu, Marin Benčević (COBE)
Android Talks 5: Google Firebase 2.0, Filip Babić (COBE)
Vođenje projekta: S koliko ušiju treba slušati, Goran Bokun (Siemens Convergence Creators)

Rujan

iOS Talks 3: Realm Swift, Ivan Kovačević (Plava tvornica)
Android Talks 6: Butter Knife, Robert Vargić (Globulus, Retrofit)
Vođenje projekta: SWOT analiza, Ivana Šandrk Nukić (Građevinski fakultet u Osijeku)

Izjave predavača i polaznika

codecamp2016-android6

Josip Jurišić (COBE)

Kroz predavanja koja smo organizirali u prošloj sezoni prošli smo hrpu zanimljivih tema, te dobili super feedback od svih sudionika. Najviše nas raduje što su se nakon prvog predavanja predavači iz drugih tvrtki sami javljali i predlagali teme, što pokazuje da je projekt Code Camp prepoznat i zaista potreban. Kako je odaziv na predavanja bio i veći nego što smo isprva očekivali, odlučili smo nastaviti s predavanjima i ove jeseni. Dosad smo već organizirali dva talka, a kako upravo planiramo i sljedeće, pozivamo sve zainteresirane developere iz drugih tvrtki da nam se priključe i predlože teme svojih predavanja. Mi ćemo rado pomoći s prostorom i organizacijom!

codecamp2016-proxmox-ve

Gabrijela Čuljak (polaznica radionice Uvod u MySql)

Na CodeCamp smo došle sasvim slučajno, na preporuku kolega, ne očekujući puno. No, pozitivno smo se iznenadile. Prvenstveno zato što uvijek želimo naučiti nešto novo, a kolegice su nam to prezentirale na opušten, istovremeno kvalitetan i poučan način. Komplicirano su nam pojednostavile i pripremili nas za zadatak koji je uslijedio. Bio je zanimljiv, a moram priznati i da nam je nagrada koja je uslijedila bila još veća motivacija (haha). Tako su nam Workbench koji nam je do tada bio nepoznat , približile još više. Hvala curama na tome i nadam se da ćemo i ove godine sudjelovati na sličnoj, ako ne i istoj radionici .

codecamp2016-uvod-u-mysql

Goran Bokun (Siemens Convergence Creators)

IT tvrtke ovise o kvaliteti svojih zaposlenika, a male sredine kao što je Osijek imaju prirodna ograničenja.
CodeCAMP je prilika za izgradnju svakoga od nas koji radimo u IT-u, bilo da želimo produbiti znanje u nama poznatom području, upoznati neku novu tehnologiju ili jednostavno čuti tuđa iskustva. Na predavanjima i radionicama se obrađuju konkretni problemi i primjeri iz prakse, pa su korisne i polaznicima i predavačima.
Posebno mi je drago što su se u CodeCAMP uključili i ljudi van OSC-a, pa čak i van IT-a. Time se ostvaruje šira društvena korist, a i IT struka obogaćuje drugačijim perspektivama.

codecamp2016-vodjenje-projekta-1

Dajana Stojanović (FFOS)

CodeCamp radionice su zaista zanimljive, može se dosta toga naučiti, steći nova prijateljstva, puno pozitivnih iskustava i slično. Naša Codecamp radionica je za mene bila potpuno novo iskustvo, nešto drugačije, uživala sam dok smo naše znanje prenosili na druge. Nadam se da će još biti prilika i da ću, zajedno s kolegicama držati još najmanje jednu Codecamp radionicu.

codecamp2016-iostalks-3

Nastavak CodeCAMP-a

S novom sezonom CodeCamp-a, kao što ste mogli vidjeti ranije u tekstu, već smo krenuli, a kako bi ponudili nove CodeCamp radionice, radimo punom parom. Kao i uvijek, svi događaji biti će najavljeni na službenoj stranici i na facebook-u, a sve što vi morate učiniti je prijaviti se na njih, doći na radionicu i naučiti nešto novo :) Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga za iduće radionice, slobodno nam pišite na codecamp[at]softwarecity[dot]hr

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.