The BIG deal about small icons: kako je izgledala radionica o ikonama?

Drugi Design Talks je došao i prošao, a s njim i druženje u novom prostoru kojeg nam je ustupio American Corner Osijek (GISKO).

IMG_1900

Za razliku od prvog, drugi Design Talks je bio organiziran u obliku dvosatne radionice, kako bi napravili odmak od priče i dočarali proces kojim se izrađuju ikone. 20tak polaznika radionice slušali su o povijesti ikona, važnosti njihove upotrebe, te učili kada i kako upotrijebiti koji stil.  Na poslijetku, polaznici su skicirali i kreirali ikone na nekoliko različitih tema, te naučili kako ih dizajnirati kroz simplifikaciju za prikaz na malim veličinama različitih sučelja.

Uz zadatke koje je priredio voditelj radionice, Igor Plac, polaznici su imali priliku doživjeti cjelokupan proces izrade ikona na odabranu temu, a 101 kritika za svakog pojedinačnog polaznika je zasigurno iskustvo koje se ne dobije na svakom koraku.

Uz malo smijeha i puno grickalica koje nam je donirao Kraš, drugi Design Talks je prošao u opuštenoj atmosferi s predavačem koji je dao sve od sebe kako bi prenio dio svog znanja na sve polaznike.

IMG_1937 IMG_1938 IMG_1941 IMG_1943 IMG_1880 IMG_1907
Foto: Ivan Bašić Ronga

Arhiva:
Design Talks #1: Proces dizajna i komunikacija s klijentom
Design Talks #2: The BIG deal about small icons

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *