[FOTO] Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku predstavljena treća Software Startup Akademija

Prošlog je petka, 24. listopada 2014. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održano predstavljanje trećeg izdanja Software Startup Akademije. Projekt organizira Microsoft Hrvatska u suradnji s partnerima te već treću godinu zaredom nudi besplatnu edukaciju koja je namijenjena svima – bilo da se radi o studentima, nezaposlenima, zaposlenima ili pak, srednjoškolcima.

Bitno je naglasiti kako su sva predavanja besplatna i otvorena, što znači da nije nužno sudjelovati u Software Startup Akademiji, već se svi zainteresirani za predavanja mogu pridružiti i naučiti nešto novo.

Software Startup Akademija – prilika za dokazivanje i razvoj

Prisutnima su se obratili članovi organizacijskog odbora Vlatko Vlahek, Ana Rogina i Bela Ikotić ispred OSC-a te Ivan Marković i Nina Šindija ispred Microsofta, ali i mentori i predavači koji su pobliže objasnili za koji dio su stručni te su pozvali sudionike da im se slobodno obrate ako budu imali pitanja koja se odnose na njihovo područje djelovanja.

Predstavljanju su osobno prisustvovali i prošlogodišnji pobjednici 14. WinDaysa u Umagu, Ivan i Tajana Milanović iz tima Guest Request, te su s prisutnima podijelili svoja iskustva i korisne savjete kako bi sudionicima olakšali te ih potaknuli na prijavu. Kako su i sami rekli, Software Startup Akademija je prilika za dokazivanje i razvoj. Ne mora značiti da će ideja prerasti u startup odmah po predstavljanju, ali to nije nemoguće. Naglasili su da je bit u samom procesu učenja, pronalasku ideje koja je potrebna tržištu ili rješenja za određeni problem. Također, potrebno je naučiti raditi u timu, među ljudima različitih znanja, vještina i ideja koje se međusobno isprepliću.

Što se tiče predavanja, ona će biti podijeljena u dva dijela – tehnički i poslovni. Na tehničkom dijelu će se na praktičan način rješavati problemi tehničke prirode, dok će poslovni dio biti rezerviran za podučavanje sudionika izradi poslovnog plana, nastupu na tržištu i marketinškim strategijama.

Prijavite se za sudjelovanje do 9. studenoga 2014. godine!

Prijave za sve zainteresirane omogućene su putem Microsoftove web stranice i to do 9. studenoga 2014. godine. Krajnji rok za predaju dokumentacije Microsoftu je 31. ožujka 2015. godine, a objava finalista za WinDayse 15. travnja. Udruga Osijek Software City će između toga imati i završno predstavljanje projekata na kojem će proglasiti svoja 3 pobjednika.

Osječku Software Startup Akademiju i ove godine podupiru Ekonomski fakultet u Osijeku, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku i Poduzetnički inkubator BIOS.

Galerija fotografija

  • Tekst i foto: Andrea Perković

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *