[FOTO] Prezentacijom i dodjelom nagrada zatvoren projekt Software StartUp Academy

U petak, 4. travnja 2014. godine u osječkom Old Bridge Pubu održano je zatvaranje drugog osječkog izdanja projekta Software StartUp Academy. Na zatvaranju su sudjelovali predstavnici organizatora, organizacijskih partnera te pokrovitelja, a glavni dio programa bio je osiguran za timove koji su imali priliku još jednom predstaviti rad na svojim softverskim rješenjima.

Prisutnima su se obratili Nandino Lončar, tajnik udruge Osijek Software City, Ivan Marković, Microsoft Student Partner, Josip Mesarić, prodekan za znanost Ekonomskog fakulteta u Osijeku te Dragan Vulin, zamjenik župana Osječko-baranjske županije. Svi su izrazili zadovoljstvo načinom provedbe i rezultatima ostvarenim ovogodišnjim izdanjem projekta te su iskazali želju za nastavkom uspješne suradnje i sljedeće godine. Najboljim timovima (Velos, Guest Request i Cookie) dodijeljene su i nagrade u iznosu od tri, pet i sedam tisuća kuna koje će im biti dodatni poticaj u razvoju vlastitih projekata.

Video isječke sa zatvaranja projekta Software StartUp Academy možete pogledati na portalu Osijek031.com.

O projektu

Software StartUp Academy besplatan je program edukacije o razvoju softverskih rješenja koje udruga Osijek Software City drugu godinu zaredom provodi u suradnji s Microsoftom Hrvatska. Ovaj je edukacijski program namijenjen studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, naučiti nešto novo o razvoju softvera, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu.

Projekt se provodio od studenoga 2013. do travnja 2014. kroz 6 radionica, 4 tehnička predavanja, timski rad i prezentacije projekata u prostorijama Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te u co-working prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS. Udruga Osijek Software City i ove je godine osigurala predavače i mentore koji su polaznicima na praktičnim primjerima približavali proces razvoja uspješnih softverskih proizvoda te ih pratili u procesu osmišljavanja i realizacije vlastitih rješenja. Posebnu vrijednost projektu dao je mentorski pristup gdje su svi polaznici imali mogućnost rada uz savjete stručnih ljudi s velikim iskustvom u svojim područjima rada.

Ostvareni rezultati

Ovogodišnje osječko izdanje Software StartUp Akademije polučilo je izniman uspjeh jer je kroz radionice u programu sudjelovalo 120 polaznika, od kojih je u konačnici stvoreno 6 projektnih timova s 18 članova koji su razvijali vlastita softverska rješenja, a jedan je osječki tim odabran za sudjelovanje u nacionalnoj završnici projekta u sklopu Microsoftove konferencije WinDays koja će se održati u Umagu tijekom travnja 2014.

Ovogodišnji projekt podigli smo na višu organizacijsku razinu jer smo, uz kvalitetnu suradnju s Ekonomskim i Elektrotehničkim fakultetom koji su osigurali prostor za provedbu radionica i predavanja, uspjeli, uz pokroviteljstvo Osječko-baranjske županije, osigurati i nagradni fond za najbolje lokalne projekte. Projekti Velos, Guest Request i Cookie ocijenjeni su kvalitetnijima od ostalih te su osvojili i novčane nagrade koje će im zasigurno pomoći u daljnjem razvoju svojih rješenja.

Nakon analize ostvarenih rezultata ovogodišnjih aktivnosti, pristupit ćemo planiranju organizacije za sljedeću godinu i nadamo se podići kvalitetu projekta na još višu razinu.

Galerija fotografija

  • Tekst: Aron Stanić
  • Foto: Dražen Karačić Cacan/Osijek031.com

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

1 komentar na Članak

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *