Održano predstavljanje programa Software Startup Akademije

windays-2013-timovi

U srijedu, 20. studenoga 2013. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održano je predstavljanje programa osječkog izdanja Software Startup Akademije. Na predstavljanju se okupilo 80ak polaznika uz predstavnike organizatora – Microsofta Hrvatska i udruge Osijek Software City te neke od prošlogodišnjih sudionika. Detaljni izvještaj pročitajte u nastavku.

Poduzetnički duh – bitan element razvoja lokalne zajednice

U ime domaćina okupljene je na samome početku predstavila prodekanica za nastavu EFOS-a Sunčica Oberman Peterka koja je svim polaznicima zaželjela ugodan boravak u prostorijama fakulteta tijekom provedbe projekta te naglasila važnost izgradnje poduzetničkog duha u lokalnoj zajednici, čemu uvelike doprinose projekti ovakvog tipa. Simbolično, predstavljanje projekta održano je u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Globalnog tjedna poduzetništva.

Denis Sušac, predsjednik udruge Osijek Software City predstavio je udrugu te ciljeve ovoga projekta naglasivši kako uvijek imamo izbor između “kukanja” i poduzimanja nečega kako bismo popravili situaciju oko sebe. Upravo na tome se tragu kreću i aktivnosti udruge.

Program ovogodišnje Akademije

Sam koncept projekta Software Startup Akademije, kao i mogućnosti koje se polaznicima pružaju tijekom i nakon projekta predstavila je Nina Šindija, Audience Marketing Manager u Microsoftu Hrvatska pojasnivši neke od kriterija po kojima će se (pr)ocjenjivati projekti sudionika.

Uz pregled tijeka cijelog projekta te predstavljanje sadržaja samih radionica, koje kreću u subotu, 30.11., Aron Stanić iz organizacijskog odbora ovogodišnje Akademije s polaznicima je popričao o tome što mogu očekivati i na koji način mogu i trebaju iskoristiti ovaj projekt, ali i o tome što svakako neće dobiti tijekom projekta – recept za uspjeh preko noći.

Učenje iz konkretnih primjera uspješnih osječkih poduzeća o cjelovitom procesu razvoja softverskih proizvoda, umrežavanje s novim ljudima koji imaju različite vještine i pogled na svijet i rad na osmišljavanju i realizaciji novih rješenja prilike su koje se pružaju polaznicima, a na njima će biti da odluče na koji će način iskoristiti ponuđeno.

Iskustva polaznika iz prve ruke

Najzanimljiviji dio predstavljanja svakako je stigao s iskustvima prošlogodišnih polaznika – Ivan Bosnić (LegalTie) ohrabrio je sve koji se još ne osjećaju sigurnima u sebe, kao ni u neke ideje koje možda već osmišljavaju, rekavši kako je i sam tijekom prošlogodišnjeg projekta tek kad su se radionice “uhodale” počeo aktivnije promišljati i raditi na razvoju svoje ideje te počeo stvarati tim.

Ivana Škegro predstavila je tim CroPTA i njihov projekt i dala motivirajući pregled cijelog puta koji su oni prošli, od “slučajnih” susreta na radionicama, do intenzivnog rada i suradnje s mentorima koji je kulminirao odlaskom na Windays konferenciju gdje su bili pozvani nastupiti, kao i tim LegalTie, kao finalisti prošlogodišnje Software Startup Akademije.

Nešto drukčije iskustvo predstavila je Ana Rogina koja je kroz prošlogodišnje umrežavanje sa sudionicima, timski rad te nova poznanstva koja je ostvarila, dobila poticaj i dodatno samopouzdanje za pokretanje vlastitog posla i nedavno je registrirala svoje poduzeće koje se bavi pružanjem usluga internet marketinga.

Mentorski pristup kao dodatna vrijednost za polaznike

Za kraj su se ukratko predstavili i mentori – predstavnici različitih poduzeća članica udruge Osijek Software City koji su spremni odvojiti svoje vrijeme za rad s polaznicima i timovima tijekom projekta. Kako se moglo čuti, prema područjima koja pokriva ovogodišnji sastav mentora, polaznici će imati prilike dobiti zaista kvalitetne savjete i usmjerenje za vrijeme trajanja projekta.

Sljedeći koraci

Prva radionica održat će se u subotu, 30.11.2013. na Ekonomskom fakultetu s početkom u 9:00, a prijave za sudjelovanje na projektu završavaju danas – 22.11.2013. u 23:59:59

Ukoliko to još niste učinili – prijavite se OVDJE.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *