[VIDEO] Infinum, u:Plug i Netokracija na OSC predstavlja #4 otkrili kako je tekao njihov poduzetnički put

Publika okupljena na Ekonomskom fakultetu u Osijeku imala je, 23. veljače 2015. godine, priliku poslušati kako su Infinum, u:Plug i Netokracija došli na razinu poslovanja na kojoj su sada te koji je (bio) njihov recept za uspjeh. Zbivanje OSC predstavlja #4 trajalo je nešto više od dva sata, a bit će zapamćeno po sadržajnim i zanimljivim predavanjima.

Krunoslav Ris, aktualni predsjednik Osijek Software Cityja, pozdravio je prisutne i rekao nešto više o projektima koji su pokrenuti od strane Udruge te što se događalo proteklih pet mjeseci u njezinoj (su)organizaciji. CodeCAMP, OSC hackathon, Software Startup Akademija i Akceleratorski poduzetnički kamp Osijek samo su dio aktivnosti koje Osijek Software City organizira ili potpomaže kao partner.

Videosnimke svih predavanja možete pogledati na portalu Osijek031.com.

Infinumov poduzetnički put predstavio je Nikola Kapravljević Nixa, voditelj Android tima i partner. Tvrtka posluje već 10 godina, a trenutno ima 70-ak zaposlenih. Za zaposlenje u ovoj zagrebačkoj tvrtki, koja ima urede i u Ljubljani i SAD-u, potrebno je proći nekoliko selekcija, među kojima su inicijalni test na računalu, razgovor s djelatnicom koja brine o ljudskim resursima, menadžmentom itd. Infinum se trudi svojim zaposlenicima osigurati odlične uvjete za rad, a Nixa je posvjedočio kako kod njih u uredu nikad nije dosadno (što ćete i vidjeti na videosnimci). Jedna od zanimljivosti je i ta da svaki zaposlenik, kada dođe u tvrtku, sastavlja svoj stol i stolicu. Kako bi se reklo – sam svoj majstor. Savjeti za uspjeh su vrlo jednostavni, kaže Nixa. Budite uporni, radite ono što volite, trudite se biti najbolji i ostavite ego po strani.

Ivan Jelušić, CMO iliti Chief Mustache Officer (kako ga često nazivaju zbog njegovih brkova), po prvi put je u Osijeku predstavio u:Plug, čiji je suosnivač. Kako voli reći, od običnih i dosadnih utičnica, on i njegov tim napravili su nešto novo i drugačije. Doduše, slična rješenja već postoje, no njihova zidna USB utičnica od ostalih se razlikuje kvalitetom izrade i dizajnom te kao takva može uspješno konkurirati na tržištu. Korisni savjeti nizu izostali ni tijekom njegovog predavanja. Štoviše, publici je otkrio kako doći do proizvođača i distributera, čemu je potrebno posvetiti pažnju tijekom proizvodnje, zašto je potrebno atestirati materijale, kako odrediti cijenu po kojoj će se u:Plug prodavati na tržištu te još mnogo toga.

Netokracija je bila predstavljena od strane njezinog osnivača, Ivana Brezaka Brkana. Dinamično i žestoko predavanje približilo je pozadinu poslovanja vodećeg regionalnog tehnološko-poslovnog magazina u Hrvatskoj, koji, uz našu domaću, prati i IT scenu Slovenije i Srbije. Poznato je da netokrati rade na ekskluzivnim i kvalitetnim pričama jer im je, kako kažu, kvaliteta vrlo važna i to je ono što ih čini prepoznatljivima. Ivan je objasnio zašto se na Netokraciji ne mogu naći raznorazni banneri te zbog čega im je etičnost jedna od važnijih strana poslovanja.

Galerija fotografija

  • Tekst: Ana Tadić
  • Foto: Dražen Karačić Cacan/Osijek031.com

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *