OSC predstavlja #4: Infinum, u:Plug i Netokracija stižu u Osijek!

Ponedjeljak, 23. veljače 2015. godine rezervirajte za predavanja poznatih hrvatskih tvrtki i startupa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u dvorani 7 (1. kat), u vremenu od 18 do 20 h, jer su nove poslovne priče pred nama. Na četvrto izdanje zbivanja OSC predstavlja dobrodošli su svi oni koji su zainteresirani za financiranje i razvoj, rad s klijentima, samozapošljavanje, poteškoće s kojima se poduzetnici susreću i (trnovit) put do uspjeha.

Program:

Kroz poslovanje zagrebačke tvrtke Infinum proći će Nikola Kapraljević, voditelj Android tima i partner. Tvrtka ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji i Americi, a specijalizirana je za razvoj mobilnih i web aplikacija. Nikola će reći nešto više o načinu na koji je tvrtka nastala i što se događalo posljednjih 10-ak godina te kako preživjeti rast tvrtke osnovane od strane četiri prijatelja, koja danas broji 70-ak zaposlenika. Osim toga, bit će govora o funkcioniranju i internoj organizaciij tvrtke te načinu na koji Infinum brine o svojim zaposlenicima i trudi se osigurati im što kvalitetnije radne uvjete.

O razvoju u:Pluga predavat će Ivan Jelušić, suosnivač ovog hrvatsko-makedonskog startupa koji je do sada osigurao nekoliko investicija. S obzirom da je u:Plug utičnica s USB priključkom, Ivan će pričati o prvim koracima i prvim susretom s razvojem hardvera općenito. Dotaknut će se i izvora financiranja te pregovora s distributerima. Kako prodati proizvod koji nemate i kako brkovi pomažu u cijeloj toj priči – saznat ćete uskoro.

Ivan Brezak Brkan, osnivač i urednik vodećeg regionalnog tehnološko-poslovnog magazina Netokracija, ispričat će kako stvoriti medij koji se umjesto sisama i guzicama bavi uspješnim tehnološkim tvrtkama i osječkim startupima – te od toga živi i prisutan je na tri tržišta. Čini se da ima nešto u TechCrunchu jugoistočne Europe – barem po TechCrunchovom mišljenju.

Molimo sve zainteresirane koji planiraju prisustvovati zbivanju da potvrde svoj dolazak putem Facebook događaja.

Zbivanje OSC predstavlja organizira udruga Osijek Software City, a održava se u suradnji s UNESCO katedrom za poduzetništvo pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku i Međunarodnim centrom za poduzetničke studije (ICES) pri Sveučilistu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Najave događaja

 • Nema nadolazećih događaja.

3 komentara na Članak

 1. Nest387 napisao:

  Hocete li imati live prenos a ako ne hoce li biti kakav video na netu?

  1. Ana Tadić napisao:

   Kao i nakon prethodna tri zbivanja iz ove serije, bit će objavljene videosnimke svih predavanja na portalu Osijek031.com i na web stranici Osijek Software Cityja. :)

   Ako te zanima kako je bilo dosad, možeš pogledati u nastavku:

   OSC predstavlja #1 – ShoutEm, Trenutak i Sizem
   http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=49849

   OSC predstavlja #2 – Odin, Plava tvornica, Lovely HQ i 6sync http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=51597

   OSC predstavlja #3 – UX Passion, ZIMO Digital i Inchoo
   http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=53071

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *