#OSCmeetUp na ETFOS-u – kako je bilo?

Pred dvjestotinjak okupljenih u velikoj dvorani Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te gotovo isto toliko onih koji su pratili putem web streaminga na portalu Osijek031.com, održana je i druga aktivnost u sklopu projekta Osijek Software City – nazvana jednostavno #OSCmeetUp na ETFOS-u. Iako se održavalo na Elektrotehničkom fakultetu, ovo je događanje bilo otvoreno za sve zainteresirane, pa je bilo i dosta studenata Informatologije te srednjoškolaca.

Izlaganje seta osnovnih znanja kojima svaki programer mora raspolagati održao je Jasmin Muharemović (Mono Software). Na njegovo su se izlaganje nadovezali predstavnici ostalih tvrtki uključenih u projekt: Zvonimir Radoš (Adcon), Matija Kopić (Farmeron), Branko Ajzele (Inchoo) i Dejan Bešir (K-informatika), te su na primjerima tvrtki koje predstavljaju govorili o specifičnostima svake tvrtke, a nakon toga odgovorili i na pitanja okupljenih.

Kako početi, ali i zašto je dobro raditi kao freelancer u petnaestak minuta izložio je Tomislav Bilić (Inchoo). S obzirom da se na taj način stječe često spominjano radno iskustvo, ovo je možda bilo i najkorisnije za mlade programere. Ukratko, potrebno je otvoriti profil na oDesk portalu te se prijaviti u bazu profila projekta Osijek Software City: http://softwarecity.hr/prijava/.

Za kraj, predstavljen je #OSChackathon, natjecateljsko okupljanje developera koji će u zadanom vremenu razvijati nove aplikacije, koji će se održati sredinom travnja 2012., koji će trajati tijekom cijelog dana, a završit će partyjem.

Video: http://www.livestream.com/osijek/video?clipId=pla_4e3d2543-c06a-4949-8459-f40b71de4064

  • Foto: Daniel Antunović

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *