Prijave za sudjelovanje na 3. OSC hackathonu su otvorene – prijavite se!

Treću godinu zaredom udruga Osijek Software City organizira hackathon – već tradicionalno okupljanje developera i IT entuzijasta koji u zadanom vremenskom roku razvijaju nove softverske projekte. Za razliku od prethodna dva hackathona, tema će biti predstavljena natjecateljima na samom početku natjecanja. No, svakako će biti zanimljiva, a rezultat koristan široj zajednici! Bez obzira na tehnologiju kojom vladate, sigurni smo da ćete se uspješno uklopiti i svojim znanjem pridonijeti konačnom rezultatu.

OSC hackathon održat će se u subotu, 12. travnja 2014. godine u co-working prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS (J. J. Strossmayera 341, Osijek). Radni dio natjecanja trajat će osam sati. Okupljanje sudionika i priprema počinju u 9:30 h, a cijeli program, zajedno s odlučivanjem žirija, proglašenjem pobjednika i kratkim druženjem natjecatelja i organizatora, traje do 20:00 h. Za vrijeme trajanja hackathona svim sudionicima bit će osigurani hrana i piće. Službeni hashtag je #OSChackathon, stoga slobodno tweetajte i pratite novosti putem Twittera.

Pozivamo sve geekove, geekete i zaljubljenike u razvoj softvera da nam se pridruže na cjelodnevnom druženju. Svi će natjecatelji dobiti majice OSC-a, a pobjednici i prigodne nagrade. No, cilj hackathona nije samo rad na nekom projektu i programiranje, već mogućnost učenja, stjecanja iskustva i upoznavanja ljudi u lokalnom IT sektoru, kako bi kroz to povezivanje nastala sinergija koja će, nadamo se, iznjedriti nove zaposlenike postojećih kvalitetnih IT tvrtki ili neke sasvim nove tvrtke i projekte.

Sve informacije možete provjeriti na web stranici ovog zbivanja, a za sudjelovanje na hackathonu potrebna je besplatna prijava putem Entrio sustava.

Propozicije OSC hackathona:

  1. Sudionici na projektima rade u timovima.
  2. Tim se može sastojati od 2 do 4 člana.
  3. Prijave putem Entrio sustava objavljuju se na pojedinačnoj razini – svaki sudionik prijavljuje se osobno. Unutar prijave u za to predviđeno mjesto navedite ime tima kojemu pripadate.
  4. Sudionici koriste vlastita računala (laptope), dok će svima biti osiguran besplatan internet.
  5. Hackathon je zatvorenog tipa, tema je tajna i bit će dodijeljena timovima prije početka natjecanja.

Tehnologije razvoja koje se mogu koristiti su: HTML 5, CSS 3, JavaScript, jQuery, Ajax, PHP, MySQL, .NET, Java, Objective C i Ruby.
Zadnji dan za prijave je utorak, 8. travnja 2014. godine do 15:00 sati.

Kako je bilo na prethodno održanim hackathonima?

2012.

#OSChackathon – kako je bilo i tko je pobijedio?

Pobjednici #OSChackathona: The Butterfly project – There and back again.

2013.

2. #OSChackathon: Kakve veze imaju pčele i developeri?

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

1 komentar na Članak

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *