Prvo u nizu zbivanja OSC predstavlja… okupilo veliki broj zainteresiranih

Srijedu, 26. veljače 2014. godine pamtit ćemo kao dan održavanja prvog u nizu zbivanja OSC predstavlja… u organizaciji udruge Osijek Software City. Cilj serije ovog zbivanja je predstaviti tvrtke i startupe te savjetovati i informirati zainteresirane o razvoju poslovnog pothvata, financiranju, preprekama u poslovanju i putu do uspjeha.

Uvod u cijelo zbivanje bilo je predavanje Siniše Gavrilovića Trenutak za SEO! koje se održalo u BIOS-u. U nešto više od 3 sata predavanja, Siniša je pred 20-ak sudionika predavao o internet marketingu i optimizaciji web stranica. Taktike za kvalitetan SEO, savjeti i trikovi za poboljšanje prodaje pomoću kvalitetnog tekstualnog sadržaja na web stranici bili su samo jedan dio predavanja kojim je Siniša potvrdio status višestruko nagrađivanog predavača.

Nakon BIOS-a, došlo je vrijeme za predavanja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u sklopu OSC predstavlja… Iako se održalo po prvi put, zbivanje je okupilo veliki broj ljudi koji su došli poslušati nešto o ShoutEmu, Trenutku i Sizemu.

Davor Banović je predavao o razvojnom putu, financiranju i uspjehu startupa ShoutEm koji omogućuje brzu i jednostavnu izradu mobilnih aplikacija. Sudeći po broju pitanja nakon prezentacije, čini se kako je Davor svojim predavanjem zainteresirano velik dio publike.

Siniša Gavrilović je rekao nešto više o osnivanju i poslovanju obrta Trenutak iz Zagreba koji se bavi pružanjem usluga internet marketinga (SEO, SEM i SMM). Inače, Siniša je čest gost na raznoraznim konferencijama, a publiku na Ekonomskom fakultetu u Osijeku je osvojio svojom ležernošću i zanimljivim predavanjem.

OSC predstavlja… je ugostio i jednu predavačicu – Anu Kolarević iz Sizema. Mlada i poduzetna djevojka publici je predstavila svoju aplikaciju koja ženama s problemom pronalaska odgovarajuće veličine grudnjaka pomaže u rješavanju tog problema.

Zatim je Nandino Lončar, tajnik Osijek Software Cityja, rekao nešto više o Udruzi, aktivnostima i nadolazećim zbivanjima koja organiziraju njezini članovi. Također je ukazao na prednosti korištenja co-working prostora u BIOS-u za sve one kojima je potreban besplatan prostor za rad, stol, stolica i internet.

Nakon formalnog dijela je uslijedilo druženje u caffe baru New York, gdje su se svi mogli opustiti uz razgovor i pokoje piće u neformalnom okruženju.

Fotografije i video isječke sa zbivanja OSC predstavlja… možete pogledati na portalu Osijek031.com.

  • Tekst i foto: Ana Mišin

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *