Stiže nam rujan, a s njime i nastavak CodeCAMP radionica

Prošlo je više od devet mjeseci kako smo unutar Udruge krenuli s osmišljavanjem i razvojem i novog trening programa pod nazivom CodeCAMP, projekta nastalog iz potrebe za rješavanjem gorućeg problema tvrtki članica OSC-a, a to je nedostatak developera u Osijeku.

Osluškujući zajednicu, ustanovili smo kako među developerima postoji veliki interes za naprednim tehničkim temama, dok istovremeno unutar OSC-a nije bilo dovoljno organiziranih i struktuiranih aktivnosti koje bi zadovoljile njihove želje. Upravo smo zbog toga u siječnju ove godine predstavili CodeCAMP, projekt koji je za cilj imao stvoriti jaku tehničku zajednicu vođenu težnjom za izvrsnošću.

CodeCAMP u brojevima

U sklopu projekta održana je 21 radionica na kojima su polaznici imali priliku razgovarati o developmentu i dizajnu, razvijati vještine kroz praktičan rad, razmjenjivati iskustva, dijeliti znanje, umrežavati se i popiti pivo. Radionice su održane na tri različite lokacije (Poduzetnički inkubator BIOS, ETFOS kampus i Old Bridge Pub) na kojima je sudjelovalo više od 330 različitih polaznika koji su imali više od 500 dolazaka. Polaznici su sudjelovali u radionicama vođenima od strane 20 različitih predavača – predstavnika 12 tvrtki/ustanova. U organizacijskom odboru CodeCAMP-a sudjelovalo je sedam članova Udruge.

Održane radionice

Siječanj

Uvod u Linux 7, Hrvoje Horvat (Siemens Convergence Creators)
CSS predprocesori i postprocesori, Andrej Mlinarević (Mono)
Uvod u testiranje, Vanda Muhar (Adcon)

Veljača

Web dizajn i tipografija, Filip Svetličić (Inchoo)
Uvod u Linux 8, Hrvoje Horvat (Siemens Convergence Creators)
Magije modernog PHP-a, Ivan Weiler (Inchoo)
Front-end optimizacija, Hrvoje Jurišić (Inchoo)
Dependency Injection u praksi, Kristijan Horvat (Mono)

Ožujak

Uvod u Acceptance Test Driven Development uz Robot Framework, Davor Banović (ShoutEm)
Laravel & Eloquent, Hrvoje Jukić (student ETFOS-a)
Osnove GIT-a, Ivan Lalić (Farmeron)
Responsive web – best practices, Nenad Andraković (Inchoo)
Što to eZ Publish CMS, Symfony PHP framework te Sylius e-commerce imaju zajedničko?, Ivo Lukač (Netgen)

Travanj

Uvod u Android development, Marko Čučković i Ivan Vecko (Plava tvornica)
UX tehnike u razvoju softvera, Darko Čengija (UX Passion)
PHP Debugging, Stjepan Udovičić (Inchoo)

Svibanj

Bamboo on Rails – Introduction to Ruby on Rails, Marko Čilimković (BambooLab)
Symfony web aplikacije, Mario Ivančić (Netgen)
Android programiranje 1, Kristijan Galić, (Siemens Convergence Creators)

Lipanj

Moderni front-end workflow, Ivan Dorić (Gauss Development)
Osnove mreža: Kako odabrati “pravi” mrežni uređaj i u čemu su razlike?, Hrvoje Horvat, (Siemens Convergence Creators)

Najposjećenije radionice bile su Osnove GIT-a, Laravel & Eloquent, Uvod u Android development, Uvod u testiranje, Uvod u Linux i Responsive web – best practices, ali moramo napomenuti kako je za sve radionice vladao veliki interes dok je ponekad za određenu temu bilo toliko zainteresiranih da smo morali ograničiti broj sudionika. Nakon svake radionice, u razgovoru s polaznicima i pomoću provedenih anonimnih anketa, dobivali smo korisne povratne informacije o tome kako su zadovoljni projektom, temama, predavačima i sl., što nam je znatno olakšavalo posao jer smo se zahvaljujućim tim informacijama brzo prilagođavali potrebama zajednice.

Nastavak CodeCAMP-a

U rujnu nastavljamo s CodeCAMP aktivnostima u sklopu kojih ćemo 12. rujna 2015. godine organizirati predavanje o računalnoj sigurnosti Countdown to zero, zatim 16. rujna radionicu pod nazivom Uvod u razvoj digitalnog pisma, koju će voditi Marko Jovanovac iz tvrtke Marivo, te radionicu 3D modeliranje u Blenderu. U OSC-u je Marko poznat po izradi novog vizualnog identiteta Udruge, a na ovoj će radionici pričati o razvoju digitalnog pisma gdje će polaznici zajedno s njim imati priliku razvijati početne slovne znakove revival pisma. U nastavku CodeCAMP-a planiramo obrađivati i teme za koje su dosadašnji polaznici iskazali veliku zainteresiranost, a to su: 3D modeliranje u Blenderu, PHP, MVC, AngularJS, Node.js, Python, Symphony, Zend framework, Security, .NET, Cloud i dr.

Za sve dodatne informacije o budućim radionicama pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćemo svaki događaj najaviti ranije, a prijave otvarati deset dana prije održavanja. Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga za iduće radionice, slobodno nam pišite na codecamp[at]softwarecity[dot]hr.

  • Tekst: Ružica Kadić
  • Foto: Bela Ikotić

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *