[FOTO] Prvo tehničko predavanje treće Software Startup Akademije okupilo čak 90-ak polaznika

U srijedu, 5. studenoga 2014. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku održalo se prvo tehničko predavanje ovogodišnje Software Startup Akademije, koje je okupilo 90-ak polaznika. Predavanje su i ove godine održali Microsoft Student Partneri.

Na početku radionice, Ivan Marković je poželio svima dobrodošlicu te najavio i pozvao sve sudionike na buduća tehnička predavanja. Tema prvog predavanja bile su aplikacije, tipovi aplikacija i osnove programiranja. Prvo predavanje održala je moja malenkost, Luka Mandić (Microsoft Student Partner). Napravio sam uvod u tehnologije i razvojni dio priče, pojasnio svaki tip aplikacije i objasnio koje su prednosti i gdje se baš takve aplikacije koriste.

Bilo je govora o konzolnim, web, Windows 8/8.1 i Windows Phone 8/8.1 aplikacijama. Također sam prezentirao i Microsoftov Windows i Windows Phone Store, mjesto za preuzimanje i objavljivanje Windows 8 i Windows Phone aplikacija. Osim teorijskog dijela predavanja, na primjerima sam prikazao svaki tip aplikacije, naveo prednosti koje nudi razvojno okruženje Visual Studija te pokazao kako se vrlo jednostavno može započeti projekt koristeći predloške koje isti omogućuje. Materijale s predavanja možete preuzeti ovdje.

Pro samom kraju je Matija Kopić, direktor osječkog Farmerona, održao motivacijski govor i pozvao sve prisutne da se svakako prijave do 9. studenoga 2014. godine za aktivno sudjelovanje na Software Startup Akademiji.

Drugo tehničko predavanje ovogodišnje Software Startup Akademije održat će se u srijedu, 12. listopada 2014. godine, na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku (Kneza Trpimira 2B) u dvorani 0-20. Naziv predavanja je “Podrška životnom ciklusu i modelima razvoja programa u Microsoftovim alatima (npr. TFS i SCRUM)”, a predavat će Ivan Marković.

Galerija fotografija

  • Tekst: Luka Mandić
  • Foto: Mateja Hržica

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *