Marshmallow Challenge kao dobar primjer projektnog menadžmenta na prvom poslovnom predavanju 4. Software Startup Akademije

U srijedu, 25. studenoga 2015. godine započeli smo s četvrtom Software Startup Akademijom. Elektrotehnički fakultet u Osijeku bio je mjesto održavanja prvog poslovnog predavanja koje je održao Stanislav Strešnjak iz tvrtke Siemens CVC, a glavna tema bio je projektni menađžment.

Na početku predavanja polaznici su se međusobno upoznali te oformili timove za igru Marshmallow Challenge. Svaki tim je za izradu zadatka dobio 20 špageta, metar ljepljive trake, metar užeta i jedan marshmallow. Cilj je bio napraviti što veću konstrukciju u roku od 18 minuta na čijem će se vrhu nalaziti marshmallow. Timovi su se prvih nekoliko minuta međusobno dogovarali kakvu će konstrukciju napraviti te kako tu zamisao provesti u djelo. Zanimljiva činjenica je da su na kraju svi timovi imali različite konstrukcije. Pobjednički tim je izgradio konstrukciju od 96 cm, što je duplo više od prosječne visine za Marshmallow Challenge.

2015_11_30_ssa_projektni_menadzment_marshmallow_challenge

Nakon Marshmallow Challengea predavač je polaznicima objasnio da su upravo koristili projektni menađžmet, jer se vidjelo da su zadaci u timu bili međusobno podijeljeni, tj. da je svaki član tima bio je za nešto zadužen.

Cilj projektnog menađžmenta je bolje povezanost u komunikaciji i organizaciji među odjelima koji sudjeluju u razvoju proizvoda ili projekta – rekao je Strešnjak.

Tijekom predavanja, predavač je polaznicima objasnio važnost SMART ciljeva, razloge uspješnosti manjih projekata pred većima, važnost dobre organizacije i komunikacije među članovima tima te koliko je važno nikada ne odustati od zadanog cilja.

<>Uz same radionice, i ove godine od početka SSA će se poticati rad u timovima uz podršku stručnih mentora. Iako su se radionice već počele održavati, još nije kasno za prijavu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti još do 1. prosinca 2015. godine. Službeni hashtag ovogodišnje Software Startup Akademije je #SSAos15_16, pomoću kojega možete pratiti novosti na društvenim mrežama.

Podsjetimo, i ovogodišnja Software Startup Akademija naglasak stavlja na osmišljavanje i razvoj vlastitih softverskih rješenja koja će polaznici imati priliku predstaviti na kraju projekta, a najbolja će biti nagrađena te će dobiti dodatnu podršku za razvoj vlastitog posla.

  • Tekst: Dora Kalšan, Ivan Jurlina
  • Foto: Milan Puvača

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *