Sudjelujemo na ovogodišnjem CodeWeek-u!

Code Week je inicijativa pokrenuta 2013. godine od strane Young Advisors for the Digital Agenda, skupine mladih koji dolaze iz svih krajeva Europe. Od 2015. godine, osim zemalja Europe, u Code Week-u sudjeluju i zemlje Australije, Azije, Afrike te SAD-a, a od 2016. priključuju se i Osijek

Ideja ovog projekta je da učenici osnovnih i srednjih škola u prostorima IT tvrtke/ustanove/fakulteta poslušaju motivirajuće predavanje na temu vezanu uz programiranje ili općenito IT. U predavanjima je poželjno da predavači pokažu svoj kod na inspirirajući i zabavan način.

Ovogodišnji European Code Week u Osijeku će se održati u razdoblju od 16. do 20. listopada. Ideja osječkog ECW-a je približiti mladim Osječanima i Osječankama dijelove osječke IT scene te im pokazati „kod“ na što zabavniji način, ali i upoznati ih s mogućnostima koje im se nude u različitim firmama, na fakultetima i sličnim organizacijama. Dakle, poanta je zainteresirati ih, posebice srednjoškolce koji će u bližoj budućnosti morati donijeti neke teže odluke glede svog obrazovanja.

Raspored predavanja ovogodišnjeg European Code Weeka

Datum Naziv tvrtke⁄ustanove Naslov teme Predavači
Ponedjeljak
16.10.2017.
 FERIT  “Moja prva Android aplikacija” i “Programiranje digitalne šahovske ploče” Bruno Zorić i Ivan Aleksis
Utorak
17.10.2017.
COBE „Uvod u budućnost – proširena stvarnost i strojno učenje“ Ivan Matković
Srijeda
18.10.2017.
Plava tvornica „Micro:bit – moj digitalni kućni ljubimac“ Domagoj Štrekelj
Četvrtak
19.10.2017.
Shoutem „Uvod razvoj mobilnih aplikacija uz React Native framework i Shoutem app builder“ Davor Grubelić i Slavko Štimac
Petak
20.10.2017.
Osijek Software City „Kako je nastao Osijek Software City“ Bela Ikotić i Ivan Jurlina

 

Cilj Europe Code Week-a je predstaviti kodiranje i digitalnu pismenost svima na zabavan i zanimljiv način, a to je upravo ono što će Osijek Software City učiniti od 16. do 20. listopada.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *