Sve je spremno za OSC Hackathon 2015!

Manje od 24 sata dijele nas od ovogodišnjeg OSC Hackathona – timovi su spremni, organizatori obavljaju završne pripreme za najveće programersko natjecanje u Osijeku do sada, ono što sa sigurnošću možemo reći jest da će predstojeći vikend biti vrlo dinamičan.

Za sudjelovanje se prijavilo ukupno 114 natjecatelja, a s obzirom da je kapacitet osječkog coworkinga ograničen na 20-ak mjesta manje, organizacijski odbor je 2. listopada 2015. godine donio odluku o prihvaćenim prijavama. Tako će sudjelovati ukupno 26 timova, tj. 93 natjecatelja.

Timovi su bili vrlo kreativni kad je riječ o nazivima pod kojima će sudjelovati na OSC Hackathonu. U kategoriji juniora tako imamo sljedeće timove: containers, Cure na zadatku, FOI 1, Gimnazija Đakovo, mti, NotFound X, NotFound Y, T-800 i TIM H1. U seniorskoj kategoriji bit će ih nešto više, a to su: alphascore, Batman’s friends, Bedeuss, Braća Milosrdnici, Krasnoyarsk, next door L337, ng-Axilis, ORKA, Sedam samuraja, SPANtastic, Styria Digital Services 1, The binary three, The Extendables, The Ms, Tri programera, Zippo i Zmajska pivovara.

Nenad Andraković, član organizacijskog odbora, o odabiru natjecatelja izjavio je sljedeće:

Imali smo težak zadatak oko donošenja odluke koje natjecatelje pozvati jer je bilo više prijava od planiranog broja natjecatelja. Osim Osijeka i okolice, dolaze nam natjecatelji iz Zagreba i Varaždina. Ako govorimo o brojkama, gosti iz ova dva grada čine otprilike četvrtinu od ukupnog broja natjecatelja, tj. 20-25 ljudi.

Besplatni Wi-Fi, hrana, piće, prijevoz GPP-om i novčane nagrade za najbolje timove – ne zvuči loše, zar ne?

Jedan od organizatora je i Vedran Vučetić koji kaže kako su se pobrinuli da natjecateljiima osiguraju sve uvjete za natjecanje te da ničega ne nedostaje – od hrane, pića i, naravno, kave koja je poznata kao svojevrsno gorivo za developere. Svi timovi će dobiti i opciju korištenja SRCE VPS infrastrukture za svoj rad, dok je GPP omogućio besplatan prijevoz svih sudionika tijekom 10. i 11. listopada.

Vedran nam je otkrio i nešto što će zasigurno razveseliti natjecatelje koji će se natjecati u juniorskoj kategoriji:

Inicijalno smo smatrali da je juniorima korisnije iskustvo sudjelovanja i prepoznatiljvost nego financijska nagrada. Međutim, u razgovorima s predstavnicima OSC-a, došli smo do zaključka da ipak ne bi bilo loše napraviti dodatni poticaj i nagraditi to i financijski. Budući da je financijski plan OSC Hackathona bio već zaključen, Osijek Software City je odlučio dodatno sponzorirati novčane nagrade za juniore.

Okupljanje sudionika počinje 10. listopada u 9 h, svečano otvorenje kojem će prisustvovati predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije najavljeno je za 9:45 h, dok je početak OSC Hackathona predviđen za 10 h. Radni dio natjecanja trajat će 24 sata, odnosno do 11. listopada u 10 h, nakon čega će uslijediti prezentacija svih rješenja i proglašenje pobjednika koje su organizatori najavili za 12:30 h.

Ako ste zaljubljenik u programiranje i želite vidjeti kako izgleda jedan hackathon, posjetite osječki coworking gdje će vas čekati odlična atmosfera i mnoštvo programera!

  • Tekst i foto: Ana Tadić

Kako je bilo na prethodno održanim hackathonima?

2012.

#OSChackathon – kako je bilo i tko je pobijedio?

Pobjednici #OSChackathona: The Butterfly project – There and back again.
2013.

2. #OSChackathon: Kakve veze imaju pčele i developeri?

2014.

Na 3. OSC hackathonu sudjelovala čak 3 tima s FOI-ja, pobjedu odnijela Edunova

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *