Na 3. OSC hackathonu sudjelovala čak 3 tima s FOI-ja, pobjedu odnijela Edunova

hackathon_ziri_obilazak_natjecatelja_ana_misin

Subota, 12. travnja 2014. godine, u slavonskoj je metropoli bila rezervirana za 3. hackathon u organizaciji Osijek Software Cityja. Cijelo zbivanje započelo je otvorenjem kojem je prisustvovao dogradonačelnik Vladimir Ham, a nastavilo se cjelodnevnim radom na projektima. U BIOS-ovom co-working prostoru radilo je ukupno 10 timova, a sastojali su se od 2 do do 4 člana. Sudjelovali su sljedeći timovi: D.I.M., Edunova, FOI 1, FOI 2, FOI 3, Frozen Falls, Gimnazijalci, Inchoo, M.C.T. i Trigi.

Za razliku od prethodna 2 osječka hackathona, ovog puta su svi timovi imali isti zadatak, koji je natjecateljima bio predstavljen tek na otvorenju. U zadanom vremenu trebali su izraditi online crowdfunding platformu za lokalno tržište koja bi služila za prikupljanje sredstava za lokalne projekte.

Žiri (Davor Banović, Luka Horvat, Bela Ikotić, Tihomir Kit, Zvonimir Radoš i Ivan Weiler) je tijekom prezentacija ocjenjivao projekte, a nedugo nakon toga su proglašeni najbolji natjecateljski timovi ovogodišnjeg hackathona.

Pobjedu je odnio tim Edunova (Nenad Andraković, Tomislav Jakopec i Darko Raguž) i osvojio nagradu od 5000 kn (bruto) koju je osigurao Grad Osijek. Na drugom mjestu našao se tim M.C.T. (Berislav Babić, Vlado Cingel, Oliver Marić i Karlo Šmid) i time osvojio kotizacije za regionalnu IT konferenciju The Geek Gathering koja se održava u svibnju. Treće mjesto i poklon paketi Osijek Software Cityja pripali su timu FOI 1 (Marko Alerić, Zoran Antolović, Dragutin Dumić i Boris Tomaš).

– Bio sam impresioniran mlađim natjecateljskim timovima, Gimnazijalcima i FOI-jevcima, jer su pokazali najveću dozu kreativnosti. Nisu toliko tehnički na visokoj razini, ali vidimo da će biti – rekao nam je Ivan Weiler, član žirija ovogodišnjeg OSC hackathona.

Zanimljivo i vrlo pohvalno bilo je sudjelovanje čak 3 tima studenata s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, koji im je sponzorirao dolazak na natjecanje.

– Smatramo da je ulaganje u studentske projekte i studentska natjecanja novi smjer fakulteta gdje je glavni fokus na kvalitetnim studentima. Dosad su dobri studenti bili ispred svojih generacija te im je vrlo često dosadno. Sada FOI takvim studentima pruža priliku pokazati svoj talent. Jako smo ponosni na naše studente i cijenimo njihov uspjeh – upravo to je velika prednost koju imaju studenti koji studiraju na FOI-ju. Ekipa koja je bila na hackathonu je jako zagrijana da u Varaždinu održimo slično natjecanje, tako da očekujemo veliku delegaciju iz Osijeka – izjavio je Boris Tomaš, asistent na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

hackathon_prezentacije_projekata_krunoslav_ris

Moramo priznati da je FOI odličan primjer ostalim fakultetima jer ulaže u svoje studente, omogućuje im sudjelovanje na raznim natjecanjima i trudi se pružiti im što više mogućnosti za napredak. Što se sve događalo na 3. OSC hackathonu, provjerite i na Twitteru pod službenim hashtagom #OSChackathon.

Vidimo se dogodine!

  • Tekst: Ana Mišin
  • Foto: Ana Mišin, Krunoslav Ris

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.