UX Balkan Tour i Austin Knight posjetili Osijek

Iza nas je peto izdanje Design Talksa koje nam je ovaj put u goste dovelo Austina Knighta, senior UX designera iz Hubspota koji je na turneji sa Antunom Debakom pod nazivom UX Balkan Tour.

U Inchoo uredu na trećem katu Supera okupilo se 30ak ljudi različitih profila, od dizajnera do developera i marketingaša.

Naziv Austinovog predavanja bio je “Deflecting Bullshit – How to Defend Your Work Against Terrible Feedback” i iako je naziv teme nagovještavao da će se obrađivati obrana dizajna pred stakeholderima, predavanje je otišlo u sasvim drugom smjeru te je Austinov stav da se dizajn ne bi trebao uopće braniti, naravno uz određene pretpostavke koje su navedene. Zaključak je bio da dizajneri postižu puno bolje rezultate kada se usredotoče na suradnju sa svojim stakeholderima, jer slušajući njihove povratne informacije i postavljanjem pitanja dolaze do ishoda koji je najbolji za finalni dizajn.

Nakon predavanja nastavila se rasprava u kojoj smo se dotakli različitih tema od modela procjenjivanja projekata do alata za testiranje dizajna.

Peti Design Talks je završen druženjem na terasi Supera uz cugu i grickalice te planiranje sljedećeg druženja dizajnera.

Arhiva

Design Talks #1: Proces dizajna i komunikacija s klijentom
Design Talks #2: The BIG deal about small icons
Design Talks #3: Portfolio Hangout
Design Talks #4: Hero Edition

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *