2. Dev track Software StartUp Academy

2. Dev track održat će se na Elektrotehničkom fakultetu Osijek (Kneza Trpimira 2B), u dvorani 2-31 (drugi kat). Početak je u 9:00 sati.

Windows 8 platforma (45-60 minuta)
Uvodno predavanje temeljit će se na pregledu Windows 8 platforme s naglaskom na detalje bitne iz perspektive developera. Koje su karakteristike nove platforme, koje je programske jezike moguće koristiti u razvoju, kako izgleda novi framework te kako se aplikacije integriraju u sustav su neke od tema ovog predavanja. Razvit ćemo Hello World aplikaciju korištenjem kombinacije XAML + C#. Pokazat ćemo koji su već postojeći predlošci u Visual Studiju koji omogućuju rapidan razvoj sučelja i olakšavaju dizajniranje u okvirima zadanih smjernica. Zatim ćemo predstaviti ideju aplikacije koju ćemo razvijati kroz predavanja.

Dizajn aplikacija – Microsoft Design principles (45–60 minuta)
Počevši s Windows Phone sustavom prije više od 2 godine, Microsoft je razvio niz smjernica za dizajn i razvoj aplikacija koji stavljaju naglasak na sadržaj, tipografiju i čist, potpuno svjež pristup korisničkom iskustvu. Za što uspješniju aplikaciju važno je aplikaciju osmisliti i dizajnirati uzimajući u obzir definirane smjernice. Koje su posebnosti odlično dizajnirane Windows 8 aplikacije, kako napraviti layout elemenata s naglaskom na sadržaj, što su to AppBar, Flyout, snapping, semantic zoom itd., koje su podržane geste, koji su obrasci u navigaciji kroz aplikaciju neke su od tema ovog predavanja. Osmislit ćemo koncept dizajna i navigacije naše aplikacije.

Više informacija: http://softwarecity.hr/opcenito/predstavljen-program-za-software-startup-academy/

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *