BIOS: (re)otvorenje co-working prostora u Osijeku

U petak, 19. prosinca 2014. godine, (re)otvorenjem co-working prostora, Osijek se priključuje globalnom co-working pokretu koji promiče inovativni i suvremeni koncept zajedničkog rada. Dosad je diljem svijeta otvoreno preko 3000 co-working prostora, a svakim danom ta brojka je sve veća. No, co-working nisu samo raspoložive radne stanice, on je puno više ot toga. Co-working je inicijativa, pokret, stil života, rada i na koncu potreba koju su iznjedrile trenutne (ne)prilike u gospodarstvu i na tržištu rada.

Co-working Osijek za cilj ima popularizaciju inovativnog i modernog načina zajedničkog rada te fleksibilne i dinamične co-working zajednice. Naime, Co-working Osijek je mjesto koje okuplja profesionalce iz najrazličitijih djelatnosti koji se podudaraju u želji da sami kreiraju svoje radne obveze u zajedničkom prostoru bez utjecaja klasične uredske politike i hijerarhije. Co-working je mjesto koje okuplja freelancere iz različitih profesija kao što su novinari, 3D animatori, fotografi, programeri, dizajneri, internetski poduzetnici, administratori društvenih mreža, organizatori događanja, PR menadžeri, arhitekti, blogeri i mnogi drugi.

U co-workingu se fokus s prostora miče prema proaktivnim pojedincima, timovima, freelancerima i poduzetnicima koji čine co-working zajednicu. Specifičnost te zajednice je u suradnji, međusobnom dijeljenju, poticanju te inspiriranju koje rezultira kreativnijim i uspješnijim idejama. Co-working predstavlja zdravu socijalnu okolinu pogodnu za rad nezavisnim profesionalcima koji nisu zadovoljni radom od kuće ili jednostavno žele promijeniti i obogatiti svoju radnu okolinu. Društveni kontekst kojeg nameće co-working potiče na razmjenu mišljenja, iskustava te novih i kreativnih rješenja.

Prijave!

Zbog ograničenog broja mjesta, organizatori mole sve zainteresirane da potvrdite svoj dolazak putem službene web stranice osječkog co-workinga.

Co-working Osijek smješten je u prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS (Strossmayerova 341). U 150 m² motivirajućeg radnog prostora, osječki co-working prostor nudi radne stanice (stol i stolice), brzu internet vezu, korištenje kuhinje, lounge zonu za opuštanje kao i uvijek dostupne hostove koji će vam pomoći da vaš boravak u co-workingu bude što produktivniji.

Osim što služi kao radno mjesto, co-working prostor može biti i mjesto za sastanke, prezentacije i druženja. U njemu su dobrodošle sve organizacije i pojedinici koji žele organizirati razna događanja poput izložbi, javnih predstavljanja, radionica, predavanja, diskusija i slično.

Benefiti co-working načina rada su brojni, a rezultati posljednjeg istraživanja u co-working zajednici, koje je provedeno među 55 zemalja na 1500 ispitanika, potvrdilo je sljedeće:

  •  92% korisnika navodi da se njihov društveni život povećao drastično
  • 80% tvrdi da je njihova poslovna mreža znatno porasla otkad su korisnici co-working prostora
  • 75% povećalo je svoju produktivnost zahvaljujući co-working zajednici
  • 96% navelo je zajednicu kao najvažniju vrijednost odlaska u co-working prostor
  • 90% tvrdi kako im je porastao nivo samopouzdanja u odnosu na rad u tradicionalnim uredima

Program:

20:00 h – 20:30 h – Sven Špehar, Ivan Grgić, Marko Jovanovac i Andrej Mlinarević: Co-working – prostor za razvoj proaktivnih pojedinaca; Vizualni rebranding Coworkinga Osijek
20:30 h – 20:45 h – Stand Lega Up, StandUp Comedy Break
20:45 h – 21:00 h – Hermes Arriaga: Collaboration as key, Impact hub Zagreb
21:00 h – 21:15 h – David Treyford: Let’s Get Connected, The Hub Budimpešta
21:15 h – 21:30 h – Zoja Kukić: Više od prostora – kako stvaramo vrijednost za članove Potkrovlja, Co-working Beograd
21:30 h – 21:45 h – Matija Raos: Be a tour manager not the Rockstar! Co-working Hrvatska
21:45 h – 22:30 h – Mila i Vjeko: glazbeni nastup, acoustic guitar & jazz vocal
23:00 h – Barcelona pub: after party

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *