CodeCAMP: Od Gherkina do Cucumbera, BDD u praksi

O čemu će Davor pričati na predavanju?

Predavanje će pokriti Behaviour Driven Development proces koji, komunicirajući svojstva proizvoda kroz scenarije, smanjuje šum u komunikaciji između naručitelja i korisnika, preko product ownera ili poslovnog analitičara do dizajnera, developera i testera. Scenariji postaju “živa” dokumentacija softverskog proizvoda koja opisuje ključna ponašanja samog softvera odn. njegovih korisnika formaliziranim jezikom Gherkin koji pak uz pomoć Cucumbera omogućuje scenarijama da postanu izvršni kod koji je moguće povezati sa automatiziranim testom.

Na predavanju će biti korištena iskustva i primjeri iz prakse uz navedene benefite i mane BDD-a kao i fleksibilnost da se u projektim timovima koristi na način koji odgovara konkretnim projekntim potrebama – poput pojednostavljivanja komunikacije s naručiteljem, davanje konkretnih primjera developmentu ili stvaranja baze  testnih scenarija za automatizaciju testiranja.

Nešto više o predavaču

Davor Banović je magistar teologije. Radio je kao nastavnik, novinar i prevoditelj, a najduže profesionalno iskustvo Ima u IT industriji. Trenutno je produkt manager u Shoutem-u. U slobodno vrijeme piše i filozofira.

Linkedin
E-mail

Prijave

Predznanje:
Srednje

Predavač

                   

Davor Banović

QA Team Leader

Oradian

Profil člana

Davor Banović ima višegodišnje iskustvo u testiranju softvera, skriptnim jezicima, korisničkoj podršci i vođenju tima. U slobodno vrijeme piše i filozofira. Shoutem je platforma za kreiranje mobilnih aplikacija za pametne telefone.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *