CodeCAMP: RXJS intro into a declarative and reactive way of thinking

Iduće CodeCAMP predavavanje će nam pripremiti Josip Ravas, Lead Angular developer u PROTOTYPu. Event će se održati 25. studenog u podrumu Caffe Bar Pepperminta s početkom u 18 sati. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu na dnu teksta.

Josip je Lead Angular developer u PROTOTYPu i trenutno razvija librarye bazirane na Angularu koji se koriste unutar enterprise aplikacije. Developersku karijeru je započeo kao student 2015. godine kada se već počeo događati veliki pomak u svijetu web developmenta i razvoju JS aplikacija.

Josip ima bogato iskustvo razvijanja aplikacija u tehnologijama poput AngularJS, Vue, React, a trenutno najviše radi s najnovijom verzijom Angulara koju aktivno koristi na projektima.

Kada ne programira, obožava pripremati specijalitete poput pizza i burgera te brisati prašinu s konzole. Društvo mu pravi mačka Pipi koja je postala omiljena i u PROTOTYP uredu. :)

Na predavanju će govoriti o RXJS, JavaScript libraryu za kreiranje asinkronih event based aplikacija. Smatra se jednim od librarya koje je teško savladati jer osim što sadrži više od 100 operatora, zahtjeva promjenu paradigme iz imperativnog u deklarativan tip programiranja. RXJS je najpogodniji library za kreiranje callback hell-a ako se koristi bez osnovnih znanja o kreiranju kompozicija pomoću operatora.

Na ovom predavanju, Josip će vas upoznati s osnovnim konceptima RXJS-a te pokazati primjere kako se uz pomoć RXJS-a može napisati puno jednostavniji i error-proof code. Također, upoznat će vas i s mogućnostima pisanja preglednog deklarativnog koda te objasniti anti-patterne koje je viđao prilikom code review-a i kako ih možete ispraviti.

Vidimo se na predavanju! :)

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *