Design talks #4: Hero Edition

Dugo toplo ljeto je prošlo, a s njim i sezona odmaranja i ljenčarenja. Vidjeli smo ekranizacije raznih heroja, vidjeli smo tko su dizajn disruptori, a mi pak predstavljamo naše dizajn heroje na novom, četvrtom Design Talksu.

Čuti iskustvo profesionalca, heroja iz dizajn struke je iskustvo koje bi svaki dizajner trebao doživjeti. Na Design Talksu ćeš moći upravo to. Poslušati heroje. Popričati s njima. Raditi s njima. I to ne s jednim, nego s njih osam (8). Od psihologije, dizajn procesa, korisničkog iskustva i sučelja pa do sitotiska; dizajn heroji su 05.11.2016. u prostorijama Građevinskog fakulteta u Osijeku. Program će trajati od 9:30 pa sve do kasnih popodnevnih sati, a navečer se svi zainteresirani s našim herojima mogu opustiti na after partyu od 19h u Campus Caffeu.

Ne zaboravite potvrditi svoj dolazak prijavom na događaj. Vidimo se :)

Program

9:30 – 10:25
Mihael Tomić, Designer, Mono
Turn zero to hero – Empty States Workshop
Kako poboljšati UI i UX sustava/aplikacije kroz kreiranje “empty statea”.

10:30 – 11:10
Katarina Dijaković i Marko Briševac, Designers, Inchoo
In search of the ideal UI Design workflow
Ako se bavite dizajnom sučelja, često se nalazite u situaciji da dizajn koji ste napravili nije dovoljno modularan i prilagodljiv što utječe na efikasnost i brzinu rada. Predavanje će se bazirati na potrazi za idealnim tijekom rada prilikom dizajniranja sučelja.

11:15 – 11:50
Damir Antolović, User Experience Specialist, Rimac Automobili
„RIMAC CONCEPT_ONE – digitalno iskustvo električnog super automobila“
Razgovor o korisničkom iskustvu i nekonvencionalnim sučeljima u automobilskom dizajnu

Ručak – 11:50 – 12:30

12:30 – 13:30
Domagoj Kapulica i Marin Begović, UX/UI Designers, Five
Five Design Process
Kada pričamo o dizajnu digitalnih proizvoda, previše pažnje se posvećuje vizualnom dizajnu koji je samo jedan mali dio procesa. U ovom predavanju ćemo pokriti stvari koje prethode i slijede nakon vizualnog dizajna, a uključuju intervju s klijentom, skiciranja ideja i cijelog toka aplikacije, izrade prototipa, testiranje proizvoda, rad na detaljima (mikro interakcije) te suradnju s programerima. Predavanje će biti ispričano u obliku primjera, osobnih iskustava i anegdota, dizajnirajući u jednom od najvećih mobile dizajn timova u regiji i radeći na raznim projektima za velike svjetske klijente.

13:35 – 14:15
Emanuel Miličević, Designer, Infinum
Can’t remember that
Trebaju li dizajneri znati psihologiju čovjeka? Definitivno trebaju. Zavirit ćemo malo u ljudski mozak i odgovoriti na pitanja: Kako razmišljamo? Kako koristimo svoju memoriju i pamtimo? Što radimo svjesno, a što ne? Zašto je to bitno znati prilikom dizajniranja aplikacije, weba ili proizvoda?

14:20 – 15:20
Boris Matešić, Designer, MIT Dizajn Studio, Lega Lega
Mala bara puna krokodila
Prezentacija će sadržavati pregled istaknutih radova te pogled na one nove. Trajat će tridesetak minuta, nakon čega slijedi radionica sitotiska gdje će sudionici predavanja moći sami otisnuti jednu vlastitu grafiku.

Kako je bilo na prijašnjim događajima?

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *