Java Talks 6

Šesti po redu Java Talks vam donosi predavanje o tome kako zapakirati i distribuirati servisnu ili Web Java aplikaciju na moderan način.

Docker for Java

Danas, u dobu računarstva u oblaku odmakli smo od klasičnog instaliranja više različitih aplikacija na istu instancu aplikacijskog poslužitelja. Pakiranje aplikacija na način da finalni paket sadrži sve sistemske zahtjeve koji su potrebni za izvršavanje aplikacije donosi određene prednosti, ali istovremeno donosi i nove izazove koje treba savladati kako bi u potpunosti mogli iskoristiti ono što nam nudi računarstvo u oblaku. Rezultat je da uz svaku aplikaciju ide jedan aplikacijski poslužitelj i u nekim varijantama jedno okruženje za izvršavanje. Proći ćemo stavke na koje bi trebali pripaziti ako se odlučite distribuirati svoju Java aplikaciju u kontejneru, te ćemo spomenuti i neke alternativne načine pakiranja koji bi se u nekim situacijama mogli pokazati boljima. Primjeri će biti u Dockeru za Windowse pa ćemo usput vidjeti koliko jednostavno možete u Windows okruženju razvijati aplikacije ciljane za Linux poslužitelje.

Tijekom predavanja ćemo također napraviti i uvod u mogućnosti koje kontejneri općenito pružaju za razvoj Java aplikacija i zašto smo u timu izabrali Docker, te ćemo na kraju kratko pogledati kako možemo poslužiti Java aplikaciju koja je zapakirana u kontejner. Predavač će biti Ivan Varga iz tvrtke Adcon.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ciljana publika:
Java developeri
Predznanje:
Osnove Java programskog jezika

Predavač

                   

Ivan Varga

Senior Software Engineer

Base58 d.o.o.

Profil člana

yuApJbCikBZEW9cqU5jvViJ

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *